Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Omdat ik vorige week jarig was, trakteerde ik vandaag op mijn werk op koekjes. Ik wilde eerst taart maken, maar dat neemt zo lastig mee met OV, én het serveert een beetje onhandig (dan hebben we ook weer schoteltjes en vorkjes nodig). Vandaar dat ik lekker koekjes heb...

Walnoten-karameltaart

Walnoten-karameltaart

Ik ben jarig, vandaag! En wat een feestelijke dag had ik! Ik ben enorm verwend! Vanmorgen kreeg ik van Edwin en de kinderen een kookschort en een snijplank met het logo van Ik Hou Gewoon Van Eten er op. Ben ik súper blij mee. Ik zal ze binnenkort op de foto zetten! En...

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Van de pasta carbonara van gisteren had ik 4 eiwitten over. En bij eiwitten denk je meteen aan...? Ja! Kokosmakronen! Óf aan meringue, pavlova, of macarons, natuurlijk. Maar omdat mijn moeder laatst een enórme zak geraspte kokos in huis had, heb ik haar beloofd om...

Griekse yoghurt met aardbeien

Griekse yoghurt met aardbeien

Dit is wat mij betreft hét perfecte zondagochtend ontbijtje: griekse yoghurt met verse aardbeien. Héérlijk! Toen Edwin en ik verkering hadden, woonde hij in Dordrecht en ik woonde op kamers in Wageningen. In de weekenden ging ik natuurlijk vaak naar hem toe. Op...

Bananenmuffins met chocola

Bananenmuffins met chocola

Vannacht, om tien over twaalf, kwam dochterlief weer thuis van haar buitenlandse reis met school. Ik heb welkom-thuis-muffins voor haar gebakken. Met chocola, want daar houdt ze zo van. Bek-af was ze, na een boordevol programma van zes dagen en een busreis van 12 uur,...

Appel-mangochutney

Appel-mangochutney

Dit recept (en de meeste andere recepten die ik vandaag gemaakt heb) komt uit het kookboek Street Food - India, van Mirjam Letsch. Er staan leuke, niet al te moeilijke, maar vooral wel authentieke en lekkere recepten in, afgewisseld met wat verhalen uit het dagelijks...

Tataaaaa Tapioca!

Tataaaaa Tapioca!

Vandaag deed ik mee aan Heel Wageningen Bakt - de toetjes editie. Dat was een initiatief vanuit Happietaria Wageningen: een pop-up restaurant waarmee geld wordt ingezameld voor een goed doel. In dit geval kindslaven bevrijden uit de vis-industrie in Ghana. De jury...

Chocolade-koffie risotto met pistache

Chocolade-koffie risotto met pistache

Ons toetje gisteravond, toen mijn hartsvriendin San en haar vriend kwamen eten, was chocolade-koffie risotto met pistache. Het recept heb ik in september uit de "Boodschappen" gescheurd en het stond sindsdien op mijn verlanglijstje om te maken. San houdt enórm van...

Dé Semi-Freddo (met hazelnoot en karamel)

Dé Semi-Freddo (met hazelnoot en karamel)

Gisteravond hadden wij dus gezellig een etentje met oude en nieuwe vrienden. Als we "vroegah" bij elkaar kwamen, dan maakte ik wel eens deze semi-freddo met praline (hazelnoot-karamel). Het is een recept uit The Naked Chef, van Jamie Oliver. Het is echt onwijs...

Broodpudding met appel

Broodpudding met appel

Weten jullie nog die vier broden (én een zak witte bolletjes) die ik in een Too Good To Go box kreeg, afgelopen week? Dat was wel even een uitdaging, om die op te krijgen. Één brood paste nog in de vriezer. Één hebben we gewoon opgegeten. Één heb ik gevuld met gehakt....

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial