Smoothie

Smoothie

Vandaag een heerlijk smoothie recept voor 't ontbijt. Deze, met banaan-peer-sinaasappelsap als basis, is gewoon de áller-lekkerste smoothie! Die spinazie heb ik er later bij bedacht, voor wat extra groenten. Soms doe ik er andijvie in, in plaats van spinazie, maar dat...

Upside-down bananentaart

Upside-down bananentaart

Vandaag was Free's laatste dag op de lagere school. Vorige week hadden ze al de 8e groepers voorstelling. En deze week hebben ze naast het opruimen en schoonmaken van de klas, allemaal leuke activiteiten gedaan. Zo hadden ze dinsdag pannenkoeken bij de overblijf,...

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Omdat ik vorige week jarig was, trakteerde ik vandaag op mijn werk op koekjes. Ik wilde eerst taart maken, maar dat neemt zo lastig mee met OV, én het serveert een beetje onhandig (dan hebben we ook weer schoteltjes en vorkjes nodig). Vandaar dat ik lekker koekjes heb...

Walnoten-karameltaart

Walnoten-karameltaart

Ik ben jarig, vandaag! En wat een feestelijke dag had ik! Ik ben enorm verwend! Vanmorgen kreeg ik van Edwin en de kinderen een kookschort en een snijplank met het logo van Ik Hou Gewoon Van Eten er op. Ben ik súper blij mee. Ik zal ze binnenkort op de foto zetten! En...

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Van de pasta carbonara van gisteren had ik 4 eiwitten over. En bij eiwitten denk je meteen aan...? Ja! Kokosmakronen! Óf aan meringue, pavlova, of macarons, natuurlijk. Maar omdat mijn moeder laatst een enórme zak geraspte kokos in huis had, heb ik haar beloofd om...

Griekse yoghurt met aardbeien

Griekse yoghurt met aardbeien

Dit is wat mij betreft hét perfecte zondagochtend ontbijtje: griekse yoghurt met verse aardbeien. Héérlijk! Toen Edwin en ik verkering hadden, woonde hij in Dordrecht en ik woonde op kamers in Wageningen. In de weekenden ging ik natuurlijk vaak naar hem toe. Op...

Bananenmuffins met chocola

Bananenmuffins met chocola

Vannacht, om tien over twaalf, kwam dochterlief weer thuis van haar buitenlandse reis met school. Ik heb welkom-thuis-muffins voor haar gebakken. Met chocola, want daar houdt ze zo van. Bek-af was ze, na een boordevol programma van zes dagen en een busreis van 12 uur,...

Appel-mangochutney

Appel-mangochutney

Dit recept (en de meeste andere recepten die ik vandaag gemaakt heb) komt uit het kookboek Street Food - India, van Mirjam Letsch. Er staan leuke, niet al te moeilijke, maar vooral wel authentieke en lekkere recepten in, afgewisseld met wat verhalen uit het dagelijks...

Tataaaaa Tapioca!

Tataaaaa Tapioca!

Vandaag deed ik mee aan Heel Wageningen Bakt - de toetjes editie. Dat was een initiatief vanuit Happietaria Wageningen: een pop-up restaurant waarmee geld wordt ingezameld voor een goed doel. In dit geval kindslaven bevrijden uit de vis-industrie in Ghana. De jury...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial