Perziken uit de oven

Perziken uit de oven

Dit is een heel ander stukje geworden dan ik van plan was. En ook een week later dan ik van plan was, eerlijk gezegd. Maar soms lopen dingen gewoon anders dan je vantevoren had bedacht. Vorig weekend heb ik op zondag Lone naar mijn moeder gebracht, omdat ze een tijdje...

Lees meer
Broodje Serranoham

Broodje Serranoham

Gisteren had ik afgesproken met mijn beste vriendin, San. We zien elkaar echt veel te weinig, maar als we elkaar dan weer zien, dan gaan we gewoon weer verder waar we gebleven waren. Zó fijn, zo'n vriendschap! We hebben heerlijk bijgekletst. En we hebben lekker een...

Lees meer
Aardbeienijs

Aardbeienijs

Allemachtig, wat is het heet, he? Het is echt snikheet bij ons. Buiten 32 graden en binnen bijna 30. Mooie gelegenheid om het recept voor aardbeienijs op mijn blog te zetten. Weet je nog die pavlova's, van laatst? Die maakte ik omdat ik eiwitten over had, omdat ik...

Lees meer
Roze koeken

Roze koeken

Op de valreep nog mijn swiep-swoep-swap van deze maand. Deze swiep-swoep-swap loopt al vanaf het begin van deze maand, maar ik kwam er pas afgelopen weekend aan toe om te bakken en nu pas om het de foto's uit te zoeken en het recept uit te werken. Ik kreeg In de...

Lees meer
Wagyu biefstuk

Wagyu biefstuk

Geen echt recept, dit keer. Hooguit een bereidings-instructie. Maar dit was zó speciaal, dat ik het toch echt op mijn blog wilde zetten. Zoonlief heeft af en toe wat extra motivatie nodig voor school. Hij kán het wel, maar het lukt hem vaak niet om zich ertoe te...

Lees meer
Kip & Chips

Kip & Chips

Ik twijfelde een beetje hoe ik dit recept moest noemen. Kip en chips? Dat suggereert misschien een beetje dat dit een kip-versie is van de beroemde Engelse Fish&Chips, maar dat is niet zo. De chips uit de naam slaat niet op frietjes (chips in het Engels), maar op...

Lees meer
Yoghurt

Yoghurt

Mijn stoomoven heeft ook een yoghurt-stand. Dat wilde ik wel eens proberen! Tot ik hoorde dat de yoghurt ongeveer 10 uur in de oven moet staan... Eh, sorry, dát lijkt me even niet zo'n goed idee, nu. Misschien is het een soort slowcooker-stand, ofzo, die heel weinig...

Lees meer
Biet Wellington

Biet Wellington

Nou, nou, nou, mensen. Ik kom even niet zo goed aan bloggen toe. Ik heb 't op een of andere manier een beetje druk. Derde Kerstdag bij mam geweest, deze week ook nog gewoon aan 't werk, dingen regelen voor ons nieuwe appartement, en een verhuizer geregeld voor over...

Lees meer
Bliksoep

Bliksoep

Geen recept, vandaag, maar even een update. Mijn vorige blogje schreef ik al dat ik kiespijn had. Nou, dat werd nog wat. Ik kon gelukkig de volgende dag (maandag) 's middags bij de tandarts terecht. Na het maken van een röntgen foto van de boosdoener kon ik meteen de...

Lees meer
Gevulde kip

Gevulde kip

Misschien niet bepaald een voor de hand liggend gerecht voor een doordeweekse dag. Het lijkt bijna of ik aan het proefkoken ben voor Kerst, maar dat is niet zo, hoor. Free en ik willen vaker samen koken en omdat hij Gordon Ramsay zo geweldig vindt, willen we elke week...

Lees meer
Café noir bonbons

Café noir bonbons

Hieperdepiep hoera!!!!! Vandaag is mijn blog jarig!!!!! Drie jaar geleden schreef ik mijn eerste IkHouGewoonVanEten-blogje: “Hallo Wereld!” Het leek me wel leuk, zo’n foodblog, namelijk. En drie jaar later vind ik het nog steeds súper leuk! De eerste maanden had ik...

Lees meer
Gravad Lax

Gravad Lax

Weten jullie mijn swiepswoepswap van deze maand nog? Ik werd door Mandy gekoppeld aan Monique kookt ook. En dan weten jullie vast ook nog wel dat zoonlief op slag verliefd was op de Gravad Lax? En dat ik voor een zuurkool-schotel met chorizo koos. Maar dat ik toen al...

Lees meer
Fijne vakantie!

Fijne vakantie!

Wat een heerlijke vakantie, zeg! De afgelopen week kwam ik niet erg aan bloggen toe, dat hadden jullie wel gemerkt zeker? Maar ik praat jullie even bij. Of nou ja, praten...? Aan de hand van de foto's krijgen jullie vast wel een idee. We hebben wel een paar buien...

Lees meer
Burgers, wentelteefjes en pesto-pasta

Burgers, wentelteefjes en pesto-pasta

We hebben een heerlijke vakantie! Het weer valt alles mee: af en toe een bui, maar tussendoor veel zon. Het slapen op een matje begint al een beetje te wennen. Onze dagen zijn gevuld met relaxen in de hangmat, veel spelletjes en lekker eten. En we zijn al een keer...

Lees meer
Macshuka

Macshuka

Deze Macshuka is een combinatie van macaroni ("Mac") en Shakshuka. Met de shakshuka-kruidenmix is de tomatensaus weer eens wat anders dan de standaardsaus met Italiaanse kruiden. Het viel hier goed in de smaak! De snack-worteltjes en de paprika had ik nog een huis en...

Lees meer
Cappuccino cupcakes

Cappuccino cupcakes

Om te vieren dat we gisteren onze corona-prik kregen, mijn beste vriendin San en ik, had ik deze cappuccino cupcakes gemaakt. Met het recept van Nigella, uit haar boek Hoe Word Ik Een Goddelijke Huisvrouw. Ik overdrijf niet als ik zeg dat dit de lékkerste cupcakes...

Lees meer
Die zit!

Die zit!

Vandaag kreeg ik mijn eerste vaccinatie. En mijn beste vriendin, San, ook! Zelfde priklocatie, zelfde dag en bijna zelfde tijd (scheelde een half uurtje). We hebben onze prikken samen, uiteraard buiten en op anderhalve meter afstand, met slingers, vaccinatie-cupcakes...

Lees meer
Corona cupcakes

Corona cupcakes

Hoeraaaaaaa! Manlief heeft vandaag zijn corona-vaccinatie gekregen! Om dat te vieren heb ik deze boswandeling cupcakes gemaakt, vandaag omgedoopt tot corona cupcakes. Mét een spuitje d'r in! Ik vind ze hartstikke goed gelukt! Ik kwam op het idee toen ik op twitter een...

Lees meer
Kip Kiev

Kip Kiev

Man, man, man, wat is dít weer een lekker recept: Kip Kiev van Jamie Oliver. Een heerlijk mals kipfiletje, gevuld met knoflook boter met gebakken spek en met een goudbruin, knapperig korstje. Zálig! Het is wel een beetje een vieze-vingers-recept. Eerst het vullen van...

Lees meer
Tonijnsalade

Tonijnsalade

Bij de borrelplank die ik gisteren maakte voor bij het songfestival (klik hier!) had ik ook deze tonijnsalade gemaakt. In verband met de vindbaarheid van mijn recepten zet ik deze tonijnsalade in een ander blogje dan de eiersalade. Tonijnsalade is dus echt helemaal...

Lees meer
Lemon curd

Lemon curd

Vandaag maakte ik lemon curd. Dat staat -eerlijk gezegd- al een tijdje op mijn kook-verlanglijstje. Ik vind het erg lekker, namelijk, maar het leek me best wel moeilijk om het zelf te maken. Nu had ik afgelopen week een netje citroenen besteld zónder eerst te kijken...

Lees meer
Blueberry pie

Blueberry pie

Omdat dochterlief na twee weken op haar studentenkamer weer thuis kwam, wilde ik haar extra verwennen met iets lekkers. Het werd deze blueberry pie, blauwe bessen taart, want ze is dól op blauwe bessen! Ik heb een paar (Amerikaanse) recepten voor blueberry pie...

Lees meer
Zalmpakketjes uit de oven

Zalmpakketjes uit de oven

Zo'n pakketje met vis uit de oven vind ik heel chique ogen, maar het is eigenlijk heel makkelijk. In deze pakketjes had ik zalm, sperziebonen, snoeptomaatjes, ansjovis, olijven en basilicum. Heerlijk en gezond! Ideaal voor op een werkdag, zoals gisteren. Want ik was...

Lees meer