Welkom op mijn blog

Mijn naam is Elleny. Ik ben 47 jaar, getrouwd, moeder van twee kinderen en ik hou gewoon van eten. Zowel van het klaarmaken als van het opeten! Behalve van eten, hou ik ook heel erg van lezen, wandelen, natuur, radio, Queen, en (bord-)spelletjes doen.

Recente recepten

Quasadilla’s met tonijn

Quasadilla’s met tonijn

Dit zijn dé Perfecte Quesadilla's. Al zeg ik het zelf. Heerlijk met tonijn en gesmolten kaas. Het Geheime Ingrediënt is de smeerkaas. Die geeft niet alleen die heerlijke smeuïge gesmolten kaas smaak, maar helpt ook om de vulling op zijn plek te houden. Varieer gerust...

Vliegende Jacob

Vliegende Jacob

De naam van dit recept kwam ik tegen in het Boodschappen magazine, bij een recept van een dame met Finse roots: Laura. Dát recept (bietensalade met haring) sprak me niet aan, maar ze noemde twee andere recepten "Inge's Höna" en "Flygande Jacob" die me wél heel lekker...

Andijviestamp met kruidenmix en mozzarella

Andijviestamp met kruidenmix en mozzarella

We zijn flink in de weer geweest, de afgelopen dagen. We hebben het lekker lange hemelvaartsweekend gebruikt om onze beneden-berging eens onder handen te nemen. Bij onze verhuizing hebben we de berging vol gezet met allerlei spullen die wilden bewaren, maar niet echt...

Kip met roerbakgroenten en perzik in sweet chillisaus

Kip met roerbakgroenten en perzik in sweet chillisaus

Even iets nieuws proberen, hoor, lieve mensen: de maak-het-jezelf-een-beetje-gemakkelijk aanpak. De laatste tijd vind ik het lastig om tijd te vinden (of: te maken) om te bloggen. En ik dacht zo: misschien moet ik het eens proberen zonder de opsmuk. Het gaat tenslotte...

Orzo Carbonara

Orzo Carbonara

Dit orzo recept is lekker snel klaar. En het is niet alleen een peuleschilletje om te maken, het eet ook nog eens makkelijk weg. Ik vind spaghetti carbonara ook erg lekker, maar dat vind ik eigenlijk een beetje lastig eten. Als je spaghetti netjes volgens de regelen...

Quiche met artisjok en asperge

Quiche met artisjok en asperge

Ik leef nog, hoor, lieve mensen! Maandagavond dacht ik nog dat ik misschien wel, als ik niet al te ziek zou worden door de corona en vooral op mijn kamer moest blijven, ik tijd zou hebben om recepten uit te zoeken die ik nog op mijn laptop had staan. Nou, dat had ik...

Bruschetta

Bruschetta

Oh neeeeee?! Ik heb corona. Zaterdag hebben we met (bijna) alle buren de berging van één van de buren leeg gehaald, waar vandaag een lekkage verholpen moest worden. Kleine ruimte, afgesloten en ik heb -stom, stom, stom- geen mondkapje op gedaan. Vanmorgen appte de...

Rabarbertaart

Rabarbertaart

Yeah! Het is weer rabarbertijd! Heerlijk! Rabarber is natuurlijk heerlijk om moes mee te maken, maar mijn favoriet is en blijft rabarbertaart. Dit is echt een heerlijk simpel recept. Je hebt er niet eens een mixer voor nodig! Het beslag kun je gewoon prakken met een...

Stoofvlees met zoete aardappels

Stoofvlees met zoete aardappels

Het is misschien niet echt weer voor stoofvlees, maar ik hou er gewoon van. En het is ook zo lekker makkelijk klaarmaken. Deze helemaal. Bij andere stoofschotels moet je nog wel eens eerst het vlees aanbraden, maar dat is hier niet het geval. Misschien is het een...