Welkom op mijn blog

Mijn naam is Elleny. Ik ben 46 jaar, getrouwd, moeder van twee kinderen en ik hou gewoon van eten. Zowel van het klaarmaken als van het opeten! Behalve van eten, hou ik ook heel erg van lezen, wandelen, natuur, radio, Queen, en (bord-)spelletjes doen.

Recente recepten

Pastitio – Griekse pasta ovenschotel

Pastitio – Griekse pasta ovenschotel

Gisteren stond deze Griekse pasta ovenschotel op het menu. Omdat Lone in Enschede gaat studeren, gaat ze na de zomer natuurlijk op kamers. Ze is al druk aan het zoeken en er staan al wat kennismakingsafspraken gepland. Omdat ze tegen die tijd natuurlijk wel zélf een...

Druivenjam met port en specerijen & Druivenjam met munt

Druivenjam met port en specerijen & Druivenjam met munt

Ik had al eerder geschreven over mijn jam- en inmaak-bevlieging, he? Deze druivenjam heb ik ook nog gemaakt. Want de druiven waren in de aanbieding. Ik heb er deze twee jams mee gemaakt: één met port en specerijen en één met munt. Die met specerijen is heerlijk warm...

Vegan Surinaamse bami met peultjes, pulled jackfruit en bamboescheuten

Vegan Surinaamse bami met peultjes, pulled jackfruit en bamboescheuten

Ik had een zakje peultjes gekregen. Ik moest even denken wat ik ermee zou maken. Mijn eerste ingeving was een roerbak met peultjes en biefstuk-reepjes. Maar ja, dat is natuurlijk een beetje moeilijk met een vegetarier in huis. Toen bedacht ik dat ik er vegetarische...

Traybake met bieten en bonen, ricotta en peer

Traybake met bieten en bonen, ricotta en peer

Jullie weten al wel dat ik fan ben van traybakes, hè? Ik vind ze héérlijk. En lekker makkelijk! Ik heb mijn moeder ook aangestoken met de "traybakeritis". Zij maakt, sinds ze ze op mijn blog heeft gezien, nu ook regelmatig traybakes. Leuk, hè? Deze is ook weer...

Omgekeerde ananastaart

Omgekeerde ananastaart

Het is niet alleen moederdag, vandaag. Het is ook onze trouwdag! Vandaag zijn Edwin en ik 10 jaar getrouwd. En 27 jaar bij elkaar. Onze trouwdag, op 10 mei 2010, was heel sober. We wilden wél trouwen, maar we hadden vooral geen zin in "gedoe". We zijn in het bijzijn...

Asperges met citroen-roomfusilli

Asperges met citroen-roomfusilli

Toen ik afgelopen week boodschappen deed stonden asperges eigenlijk niet op mijn boodschappenlijstje. Maar ze zagen er zó lekker uit en ze waren niet al te duur, dus ik dacht: "Ach, ik bedenk er wel wat mee, deze week..." Alleen was het de hele week er nog niet van...

“Reverse sear” biefstuk

“Reverse sear” biefstuk

Deze biefstuk is eigenlijk al van een tijdje geleden. Maar hij was zó lekker, dat ik 'm toch nog op mijn blog wil delen. Degenen die dit blog regelmatig lezen, weten dat we vrij vaak vegetarisch eten. Natuurlijk vooral omdat dochterlief vegetarisch is, maar ook omdat...

Appel-perencompote met kardemom en gedroogde mango

Appel-perencompote met kardemom en gedroogde mango

Ik ben even into het inmaken van groenten en fruit. Niet alleen is het eindresultaat héérlijk, maar het is ook een lekker zen-klusje om het fruit te schillen en te snijden, enzo. Lekker bezig, maar niet te ingewikkeld. Daarna lekker langzaam laten pruttelen en af en...

Bastogne bonbons

Bastogne bonbons

Weet je nog, die Oreo-bonbons, die ik laatst heb gemaakt? En dat ik had bedacht dat ik die ook een keer met bastognekoeken in plaats van oreo's en met witte chocolade in plaats van melkchocolade wilde proberen? Nou, dat heb ik gedaan! En ik vind ze bijzonder goed...