Ga terug Email Link
+ servings

Quinoa bowl met mango en vegetarische gegrilde stukjes

Heerlijke bowl: vegetarisch en gezond!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: Bowl, Mango, Vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 719kcal

Ingrediënten
 

  • 275 gram Quinoa
  • 1 blik Zwarte bonen
  • 2 Winterpenen
  • 1 Komkommer
  • 1 Rode paprika
  • 1 Gele paprika
  • 2 Avocado's
  • 1 Limoen
  • 200 gram Peultjes
  • 175 gram Vegetarische gegrilde stukjes
  • ½ bosje Verse munt
  • ½ bosje Verse koriander
  • 275 gram Mangoblokjes (vers)
  • 4 eetlepels Sweet Chili saus
  • 1 zakje Taco kruidenmix
  • 8 eetlepels Olijfolie

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snij de limoen door en pers het sap er uit. Doe 3/4 van de muntblaadjes, samen met de helft van de mango, het limoensap, 5 eetlepels olijfoliee, 5 eetlepels water en de tacokruiden in de maatbeker van je staafmixer. Pureer tot een dikke, kruidige dressing.
  • Schil de komkommer met een dunschiller en snij in lange, dunne plakken met een kaasschaaf. Schil de wortels met een dunschiller en snij in dunne plakjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes. Snij de avocado's doormidden en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en snij de helften nog een keer doormidden. Verwijder de schil (als de avocado rijp is, dan gaat dat heel makkelijk) en snij het vruchtvlees in plakjes. Snij indien nodig de rest van de mangblokjes wat kleiner.
  • Giet de bonen af en spoel na in een vergiet.
    Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking: spoel eerst goed uit in ruim water en zet dan op met ruim een halve liter water. Als de quinoa gaar is, na ongeveer 10 minuten, neem dan de pan van het vuur en roer de zwarte bonen door de quinoa. Giet overtollig kookvocht af. Roer de dressing door de quinoa en bonen.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak daarin de vegetarische gegrilde stukjes aan. Als ze mooi bruin zijn, doe dan de zoete chilisaus erbij en roer goed door, zodat alle vega-stukjes een mooi glanslaagje krijgen.
  • Haal de peultjes af. Breng een pannetje water aan de kook en kook de peultjes daarin kort.
  • Schep een flinke schep quinoa-bonen-mengsel op een bord en leg er wat peultjes, paprika-reepjes, wortelschijfjes, repen komkommer, avocado plakjes en mangoblokjes op. Schep er wat vegetarische gegrilde stukjes bij en strooi er wat blaadjes koriander over.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 452mg | Calcium: 142mg | Vitamin C: 170mg | Vitamin A: 7634IU | Sugar: 18g | Fiber: 27g | Potassium: 1972mg | Calories: 719kcal | Saturated Fat: 4g | Fat: 27g | Protein: 26g | Carbohydrates: 102g | Iron: 12mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!