Ga terug Email Link
+ servings

Coq au vin blanc

Héérlijk Frans stoofgerecht met kip, witte wijn en room. Klinkt heel chique, maar heel makkelijk om te maken. Aanrader!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Coq au vin, Kip, Roomsaus, Stoofschotel, Wijn
Porties: 4 personen
calorieën: 776kcal

Ingrediënten
 

  • 250 gram Kip poulet (of kipfilet)
  • 150 gram Spekreepjes
  • 250 gram Kastanje champignons
  • 1 Ui
  • 2 stengels Bleekselderij
  • 250 gram Worteltjes
  • 100 ml Witte wijn
  • 200 ml Slagroom
  • ½ bosje Tijm
  • 30 gram Boter
  • 1 kg Aardappelen
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan of wok en bak daarin de spekreepjes en de kippoulet aan.
  • Snij de kastanje champignons in plakjes en bak die, als de kip gaar is, met de kip en spekreepjes mee.
  • Pel en snipper intussen de ui. Snij de stengels bleekselderij in de lengte door en vervolgens in stukjes. Snij de snack worteltjes iets kleiner. Als de kip gaar is, schep dan kipblokjes, spekreepjes en champignons uit de pan en bak er de ui, bleekselderij en worteltjes in aan. Rits de blaadjes van de takjes tijm en roer die door de groenten.
  • Blus af met de witte wijn en giet daarna de slagroom erbij. Roer dan de kip, spekreepjes en champginons er weer door heen. Laat op een laag pitje een half uurtje sudderen met de deksel op de pan.
  • Kook intussen de aardappelen gaar. Giet af en stamp met het klontje boter en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree.
  • Schep wat puree op een bord en schep er wat coq au vin over.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 1317mg | Calcium: 122mg | Vitamin C: 56mg | Vitamin A: 9643IU | Sugar: 10g | Fiber: 8g | Potassium: 1756mg | Cholesterol: 185mg | Calories: 776kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 24g | Fat: 43g | Protein: 37g | Carbohydrates: 60g | Iron: 4mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!