Ga terug Email Link
+ servings

Bloemkooltaart

Deze hartige taart heeft een vulling van bloemkool, roomkaas met bieslook en eieren, met kipstukjes, een gefruit uitje en mozzarella. Héérlijk!
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: Bloemkooltaart, Hartige taart, Roomkaas met bieslook
Porties: 5 personen
calorieën: 581kcal

Ingrediënten
 

  • 1 rol Quiche- en taartdeeg
  • 1 Bloemkool
  • 1 Ui
  • 250 gram Kip-poelet
  • 185 gram Roomkaas met bieslook
  • 4 eieren
  • 100 gram Mozzarella (geraspt)
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool gaar. Giet af en stamp fijn met een pureestamper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak daarin de kip blokjes aan. Pel en snipper intussen de ui. Als de kip gaar is, voeg dan de uisnippers toe en bak mee tot ze glazig zijn. Neem dan de pan van het vuur.
  • Vet een taartvorm in met wat olijfolie en rol het hartige taartdeeg uit boven de vorm. Bekleed de taartvorm met hartige taartdeeg. Verdeel het kip-ui-mengsel over de taartbodem.
  • Klop de eieren los in een mengkom, samen met de roomkaas met bieslook en wat zout en peper. Roer de gestampte bloemkool erdoor. Verdeel het bloemkool-ei-roomkaas-mengsel over de kip en ei. Strooi de geraspte mozzarella erover.
  • Bak de bloemkooltaart in 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar en mooi goudbruin. Laat de taart een paar minuten afkoelen en snij 'm dan in punten.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 629mg | Calcium: 207mg | Vitamin C: 58mg | Vitamin A: 693IU | Sugar: 5g | Fiber: 4g | Potassium: 669mg | Cholesterol: 202mg | Calories: 581kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 14g | Fat: 38g | Protein: 27g | Carbohydrates: 33g | Iron: 3mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!