Ga terug Email Link
+ servings

Vietnamese runderstoof

Deze Vietnamese runderstoof is zóóó lekker! Heerlijk mals stoofvlees, met citroengras, steranijs, sojasaus, vissaus, knoflook, rode peper, five spices kruidenmix, kaneel en limoen-rasp. Mmm!!!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vietnamees
Trefwoord: Runderstoof, Rundvlees, Stoofschotel, Stoofvlees, Vietnamees stoofvlees
Porties: 4 personen
calorieën: 491kcal

Ingrediënten
 

  • 650 gram Riblappen
  • ½ Flespompoen (ongeveer een pond)
  • 4 Winterpenen
  • 6 Tomaten
  • 4 Sjalotten
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 theelepel 5-spices kruidenmix
  • 2 stengels Citroengras
  • 50 ml Sojasaus
  • 1 eetlepel Vissaus
  • 1 eetlepel Lichtbruine basterdsuiker
  • 1 Rode peper
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 1 Kaneelstokje
  • 1 Steranijs
  • 1 Limoen (alleen de schil)
  • Bouillontablet (runderbouillon)
  • 1 theelepel Zout
  • 1 theelepel Peper
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Maizena

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar. Snij het rundvlees in stukken.
  • Verwijder de buitenste, stugge bladen van het citroengras en snij de stengels fijn. Pel de tenen knoflook en pers ze uit. Doe de rundvleesblokjes in een kom en doe de citroengras, knoflook, sojasaus, vissaus, 5-spices kruidenmix, suiker, zout en peper erbij. Roer goed en laat minstens een half uur marineren. In de tussentijd kun je mooi de groenten snijden.
    Schil de wortelen met een dunschiller en snij in stukjes. Schil de flespompoen (verwijder indien nodig de pitten) en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de sjalotten en snij ze fijn. Snij de tomaten in blokjes. Haal met een dunschiller wat limoenschil van de limoen en snij dat in flinterdunne reepjes. Snij de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Los de bouillontabletten op in 600 ml kokend water.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak daarin in porties het vlees kort rondom bruin. Schep dan het vlees uit de pan. Giet wat bouillon in de pan en schraap eventuele aanbaksels los van de bodem.
  • Voeg de sjalotten, rode peper, tomatenpuree, tomaten, wortel en pompoen, steranijs, kaneelstokje, limoenschil en de rest van de bouillon toe.
  • Breng op laag vuur tegen de kook aan en laat dan met de deksel op de pan op laag vuur 2 tot 3 uur zachtjes sudderen. Verwijder het kaneelstokje, de steranijs en de peper. Roer de maizena met een paar eetlepels water en roer tot een glad mengsel. Roer dit door de stoofpot. Neem de pan van het vuur.
  • Lekker met gekookte rijst.
    Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 2675mg | Calcium: 158mg | Vitamin C: 75mg | Vitamin A: 25172IU | Sugar: 17g | Fiber: 8g | Potassium: 1800mg | Cholesterol: 70mg | Calories: 491kcal | Saturated Fat: 7g | Fat: 24g | Protein: 30g | Carbohydrates: 44g | Iron: 6mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!