Ga terug Email Link
+ servings

Carrero ovenschotel

Spontaan een nieuwe favoriet, hier in huis: deze ovenschotel met gebakken aardappelblokjes, sperziebonen, carrero's in blokjes en gesmolten cheddar kaas.
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands, Mexicaans
Trefwoord: Mexicano's, Ovenschotel met carrero's
Porties: 4 personen
calorieën: 737kcal

Ingrediënten
 

  • 4 Carrero's (diepvries, voor oven & airfryer)
  • 600 gram Sperziebonen
  • 500 gram Aardappelblokjes (voorgegaard)
  • 250 gram Cheddar kaas (geraspt)
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout gaar (gewoon even erin prikken!). Giet de bonen af en laat ze daarna even uitstomen. Bak, terwijl de sperziebonen op staan, de aardappelblokjes in een wokpan met twee eetlepels olijfolie. Roer regelmatig om en neem de pan van het vuur als de aardappelblokjes bruin en knapperig zijn. Strooi er wat zout en peper over.
  • Bak de carrero's volgens de aanwijzing op de verpakking in de airfryer (of oven). Snij de carrero's in blokjes.
  • Vet een ovenschotel in met de resterende olijfolie en doe de aangebakken aardappelblokjes in de ovenschaal. Verdeel de gekookte sperziebonen over de aardappelblokjes. Verdeel de carrero-blokjes over de sperziebonen. Strooi er royaal geraspte kaas over.
  • Zet de ovenschaal 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas lekker is gesmolten.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 405mg | Calcium: 521mg | Vitamin C: 43mg | Vitamin A: 1664IU | Sugar: 6g | Fiber: 7g | Potassium: 904mg | Cholesterol: 66mg | Calories: 737kcal | Saturated Fat: 21g | Fat: 50g | Protein: 33g | Carbohydrates: 42g | Iron: 3mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!