Ga terug Email Link
+ servings

Aardbeien-rabarber crumble

Een heerlijke crumble, met aardbeien en rabarber. Dat is echt een gouden combinatie, vind ik! En zo'n crumble is ideaal: veel makkelijker dan taart, maar wel nét zo lekker!
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Aardbeien en rabarber, Kruimeltaart, Lekker, snel en makkelijk, Net zo lekker als taart, Rabarber, Rabarber crumble, Taart voor luie bakkers
Porties: 8 porties
calorieën: 379kcal

Ingrediënten
 

  • 500 gram Rabarber
  • 500 gram Aardbeien
  • 100 gram Kristalsuiker
  • 150 gram Boter
  • 200 gram Bloem
  • 100 gram Lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels Crème fraiche (optioneel)

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardbeien en de stengels rabarber. Snij de boven- en onderkant van de rabarberstengels. Als de stengels een stug schilletje hebben, trek dat er dan vanaf. Snij de rabarber in dunne plakjes. Snij het kroontje van de aardbeien en snij ze in stukjes. Doe de aardbei en rabarber samen in een mengkom en roer de kristalsuiker erdoor.
  • Vet een ovenschaal (één grote of twee kleinere) in met wat boter. Doe de bloem, lichtbruine basterdsuiker en de rest van de boter in een mengkom. Snij de boter met twee messen in kleine stukjes. Wrijf de boter, suiker en bloem tussen je vingers tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel het aardbeien-rabarber-mengsel over de ovenschalen. Verdeel het kruimeldeeg over de aardbeien-rabarber vulling.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak ongeveer een half uur tot het crumble-deeg goudbruin is en het fruitmengsel aan de zijkant bubbelt.
  • Laat de crumble iets afkoelen en schep daarna in schaaltjes. Lekker met een lepeltje creme fraiche.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 151mg | Calcium: 96mg | Vitamin C: 42mg | Vitamin A: 618IU | Sugar: 29g | Fiber: 3g | Potassium: 341mg | Cholesterol: 47mg | Calories: 379kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 11g | Fat: 18g | Protein: 4g | Carbohydrates: 52g | Iron: 2mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!