Ga terug Email Link
+ servings

Lemon curd

Zoet en zuur en romig: héérlijk!
En eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken.
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Toetje, Tussendoortje, Zoet
Keuken: Engels
Trefwoord: Citroen curd, Fruit curd
Porties: 4 potjes
calorieën: 723kcal

Ingrediënten
 

  • 5-6 Citroenen
  • 2-3 Limoenen
  • 4 Eieren
  • 125 gram Boter
  • 400 gram Suiker

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Rasp de schil van 3 citroenen. Pers de citroenen en limoenen uit tot je 200 ml sap hebt.
  • Verwarm de boter, suiker, limoen-citroen-sap en de rasp in een hitte-bestendige mengkom en verwarm die au-baun marie boven een pan met kokend water. Tip: als je een stoommandje hebt, zet dan de onderste helft ondersteboven in een pan. Daar kun je dan je mengkom op zetten, boven het kokende water.
  • Klop de eieren los in een andere komt. Voeg, als de boter is gemolten en het mengsel dik en glanzend is, al roerend de eieren toe. Roer regelmatig met een houten lepel, tot je voelt dat de curd lobbig begint te worden. Bij mij duurde dat een minuut of 20. Na het afkoelen wordt de curd nog dikker.
  • Pas op, dat de kom niet het kokende water raakt en dat de curd niet gaan koken! Kook intussen een paar jampotjes uit.
  • Giet de lemoncurd in de schone potjes, draai de deksel goed dicht en laat een minuut of tien op zijn kop staan.
  • Bewaar de curd in de koelkast. De curd is een paar weken (max 4) houdbaar.
  • Lekker op een beschuitje, koekje, scone, meringue of (kokos)macaron. Of natuurlijk in een lemon pie.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 290mg | Calcium: 79mg | Vitamin C: 81mg | Vitamin A: 1065IU | Sugar: 104g | Fiber: 5g | Potassium: 291mg | Cholesterol: 231mg | Calories: 723kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 17g | Fat: 30g | Protein: 8g | Carbohydrates: 116g | Iron: 2mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!