Hoi, welkom op mijn blog.

Ik zal iets meer over mezelf vertellen: ik ben Elleny, 45 jaar, getrouwd met Edwin en samen hebben we twee kinderen: een dochter van 15 en een zoon van 11. We hebben drie katten (Toto, Cindy en Puma) en een konijn (Tayga). We wonen in Wageningen, waar ik na mijn studie Voeding ben blijven hangen.
Ik hou van lekker eten (duh, niemand houdt van víes eten) en kokkerellen. Ik ben geen super-fancy kok, maar ik vind het gewoon heerlijk om met eten bezig te zijn. Én om het daarna op te eten, natuurlijk. Ik ben dol op soep, Italiaans eten, Indiase curries, maar ook de gewone Hollandse pot is aan mij wel besteed. Als kind was mijn lievelingseten niet patat of pannenkoeken, maar bloemkool met saucijsjes. Dat maakte mijn moeder altijd als ik terug kwam van kamp. Waar ik absoluut niet van hou zijn schaal- en schelpdieren en ook orgaanvlees zal hier nooit op het menu staan. En als kind heb ik eens rauwe snijbonen gegeten en daar ben ik hartstikke ziek van geweest, dus die lust ik nog steeds niet.

Dat lekkere eten, dat heeft er wel voor gezorgd dat ik in de loop der tijd langzaam maar zeker ben aangekomen. En hoewel ik mij eigenlijk helemaal niet dik vóel, kan ik er niet omheen dat ik wel een beetje overgewicht heb. Ik wil wel wat afvallen, maar ik wil niet aan de drie blaadjes sla of aan de poeders of de shakes. Ik wil wél lekker kunnen eten. Ik ben weer begonnen met hardlopen, in de hoop dat dat wat helpt…

 

Waar hou ik nog meer van, behalve van eten? Van lezen! Als kind was ik een enorme boekenwurm. Op de middelbare school werd mijn plezier in lezen echter grondig verpest door het verplicht lezen van literatuur voor mijn boekenlijst. Ik heb járen lang geen boek meer aangeraakt. Gelukkig heb ik, dankzij de boeken van Anne Rice (o.a. Interview with the Vampire en The Vampire Lestat) mijn plezier in lezen weer terug gevonden! Anne Rice is nog steeds één van mijn favoriete schrijvers, net als Amy Tan (The Joy Luck Club) en Mary Doria Russell (The Sparrow, Children of God). Ik hou ook heel erg van wandelen: in ’t bos (lekker in de herfst, met schitterende kleuren, van die knisper-blaadjes en prachtige paddestoelen), maar ook over de hei, door de duinen of langs het strand. Ik vind het ook heel gezellig om, met de kinderen en/of vrienden, bordspellen te spelen. Kolonisten van Catan, Agricola en Civilization, zijn mijn favorieten!

De combinatie tussen spelletjes en wandelen vind ik dus ook heel erg leuk, en ik speel dan ook enthousiast Ingress, Pokémon Go en Run an Empire, waarvoor je er dus echt op uit moet om het spel te spelen.
Al sinds 1986 ben ik Queen-fan. Toen ging ik met scouting naar de film Highlander (daar heeft Queen de soundtrack A kind of Magic voor gemaakt) en ik was meteen verkocht! Maar ik hou ook van bijv Abba, Carpenters, John Denver, Marillion, Sting, Prince, eighties, en ik luister erg graag naar radio 2 en radio 5. Ik ben dol op de Top2000 tussen kerst en oud&nieuw. Dan staat dag en nacht de radio aan en dan denk ik echt bij elk liedje “O ja, déze… die is ook mooi!”.

Ik zou heel graag een reis naar India maken. Dat lijkt me echt helemaal geweldig. De Taj Mahal, de Ganges, en natuurlijk het heerlijke eten! Het lijkt me ook geweldig om ooit een marathon te kunnen lopen, om een boerderijtje op ’t platteland te hebben met kippen en geiten en een moestuin, om gebarentaal te kunnen spreken, en om kookles van Jamie Oliver te krijgen.

Nou, nu weet je een beetje wie je voor je hebt.
Veel lees-plezier op mijn blog. En als je zelf met de recepten aan de slag gaat: alvast eet smakelijk!