Pittige pompoen-wortelsoep

door | 20 okt 2018 | aardappel, curry, eenpansgerecht, soep

Vandaag lekkere herfstsoep! De meningen over de soep waren enigszins verdeeld. Dochterlief vindt dit heerlijk, die is dol op stevige soepen. Zoonlief was verontwaardigd:
-“Ik hou niet van oranje soep. Dat wéét je toch?”
-“En tomatensoep dan?”
-“Die is rood.”
-“Oh.”
Hij heeft toch een halve soepkom op.  En wij vonden ‘m heerlijk. Lekker pittig, maar niet té. En goed stevig! 

Ingrediënten
1 hokkaido pompoen
4 aardappels
4 wortelen
3 uien
3 tenen knoflook
3 cm gemberwortel
1 sinaasappel
1 eetlepel rode curry pasta *)
2 eetlepels honing
2 bouillontabletten
1 liter kokend water
1 bekertje crème fraîche

Was de pompoen, de wortelen en de sinaasappel. Snij de pompoen doormidden en schrap de pitten en de draadjes eruit met een lepel. Snij daarna het vruchtvlees van de pompoen en de aardappelen in blokjes en de wortelen in stukken. Snipper de ui, pers de knoflook. Schil de gember en snijd deze fijn.
Snij de sinaasappel door en pers hem uit. Bewaar (een stukje van) de schil, die heb je dadelijk nog nodig voor de rasp.


Verhit een eetlepel olie in een soeppan en fruit daarin de ui met de gember en de knoflook. Als de ui glazig is, dan voeg je de curry pasta toe en bak dat even mee. Voeg dan de pompoen, wortel, aardappel en sinaasappelsap toe en vervolgens de bouillontabletten en het kokende water. Breng aan de kook en laat het vervolgens op een laag pitje, met de deksel op de pan, onder af en toe roeren, minstens een half uur zachtjes doorkoken.
Als de pompoen- en aardappelblokjes zacht zijn, haal dan de pan van het vuur en laat met de deksel open een beetje afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer.

Garneer de soep met een lepeltje crème fraîche en wat sinaasappelrasp.

Eet smakelijk!

*) Let op: in curry pasta zitten vaak dierlijke ingrediënten, zoals garnalenpasta, ansjovis of vissaus. Check dus, als je vegetariër bent, de verpakking! Ik geef dit recept in ieder geval niet ’t labeltje “vegetarisch”.

Klik hier om het recept te printen of te bewaren: Pittige pompoen-wortelsoep

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *