Coronation quiche van Charles en Camilla

door | 6 mei 2023 | hartige taart, kaas, lunch, oven, recept, vegetarisch

Hebben jullie ook naar de Kroning van Charles gekeken, vandaag? Nou, ik wel/ook, hoor! Ik was eigenlijk nooit zo’n fan van Charles. Door het hele drama rondom prinses Diana, en zo. Maar sinds ik de serie The Crown heb gezien bekijk ik ‘m met andere ogen. Ik ben blij voor hem dat hij nu eindelijk samen kan zijn met de vrouw van wie hij altijd heeft gehouden. En dat hij nu eindelijk is geworden waar hij zijn hele leven al naar toe leeft. Toen ik las dat er een kronings-gerecht is, the Coronation Quiche, wilde ik die natuurlijk maken. Het is hét gerecht dat door Charles en Camilla is uitgekozen als het kenmerkende gerecht van de kroning. Net als coronation chicken, de kipsalade met abrikoos en curry, van koningin Elisabeth.
De coronation quiche is een vegetarische quiche met tuinbonen, spinazie, dragon en cheddar. De officiële versie is -uiteraard- met verse ingrediënten: verse spinazie, verse tuinbonen, verse dragon, zelf-gemaakt deeg. Ik heb er een iets eenvoudigere voorraadkast-versie van gemaakt, met tuinbonen en spinazie uit de diepvries, gedroogde dragon, kant&klaar deeg en geraspte cheddar uit de supermarkt. Wel zo makkelijk. En ook gewoon hartstikke lekker.
En ik heb genoten van de prachtige beelden uit Engeland, vandaag. De prinsen en prinsessen, de schitterende koetsen, de wachten te paard, de prachtige kostuums, de mantels, sjerpen, en hoeden, de kroon en scepters. Gewoon van alle pracht en praal en het hele sprookje. Ik kan er niks aan doen: ik hou er van!

Ingrediënten
1 rol quichedeeg (koelvers)
200 gram bladspinazie (diepvries)
150 tuinbonen (diepvries)
200 gram creme fraiche
100 ml melk
100 gram geraspte cheddarkaas
2 eieren
1 theelepel gedroogde dragon
zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breek de eieren in een mengkom en klop de creme fraiche en melk erdoor tot je een glad mengsel hebt. Roer de dragon en wat zout en peper erdoor.
Zet een pan water met wat zout op. Kook de tuinbonen in 8 minuten gaar en schep ze dan uit het kokende water. Blancheer dan de bladspinazie in het kokende water. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
Vet een taartvorm in met wat olie of boter en bekleed met het quichedeeg.
Bestrooi de bodem met de helft van de geraspte cheddar. Verdeel de tuinbonen en de (uitgelekte) spinazie over de bodem van de quiche. Giet het ei-mengsel erover. Strooi tot slot de rest van de cheddar erover.
Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 40 minuten tot het ei-mengsel gestold is, het quichedeeg gaar en vruin en de cheddar gesmolten.

Eet smakelijk

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Spinazie-brietaart

Lasagne met courgette en spinazie-roomsaus

Parelgerst met erwtjes en spinazie

Penne met spinazie en Gorgonzola

Spinazietaart (spanakopita)

Aardappelen, tuinbonen en speklapjes

Quiche met zoete aardappel, knolselderij en courgette

Quiche met artisjok en asperge

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *