Ingrediënten
1 bakje (200 gram) Hüttenkäse
250 gram pittige geraspte kaas
6 eieren
1 bekertje (125 gram) zure room
150 gram feta
1 pak (450 gram) bladspinazie, gehakt (diepvries)
1 pak filo bladerdeeg
olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een grote beslagkom de Hüttenkäse, eieren, zure room, feta en geraspte kaas.
Roer hier de spinazie door (dat mogen gewoon nog bevroren deelblokjes zijn). Bekleed een taartvorm met bakpapier. Bestrijk een plakje filodeeg met olijfolie en leg dit zo in de taartvorm dat er een flink stuk over de rand hangt. Herhaal dit met nog een paar filodeeg plakken, zodat de hele bodem bekleed is.

Schep hier een flinke laag spinazie-ei-kaas-mengsel op. Leg daar vervolgens weer een laag (overhangend) ingevet filodeeg op. Schep daar weer een laag spinazie-ei-kaas-mengsel op. Herhaal dit.

Bovenop leg je een plak ingevette filodeeg en vouw en verfrommel nu alle overhangende stukken filodeeg naar binnen. Als je nog filodeeg over hebt, bestrijk die dan met olie, verfrommel ze, en leg boven op de taart.

Bak de spinazietaart in 50-60 minuten in een voorverwarmde oven. Als je bevroren spinazie gebruikt, zoals ik,, dan heb je iets meer baktijd nodig. Dek de taart dan na ongeveer een half uur af met aluminium folie, zodat de filodeeg niet te donker wordt. Check of je taart al gaar is met een voedsel-thermometer. Ik hou zelf een temperatuur van 80 graden aan, zodat het ei gestold is.
Haal de aluminium-folie er de laatste 10 minuten vanaf zodat de filo lekker knapperig wordt.

 

Eet smakelijk!

 

Klik hier om het recept te printen of te bewaren: Spinazietaart

Volg en like:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial