Ben ik een héél erge barbaar als ik zeg dat ik groene asperges eigenlijk lekkerder vind dan witte? Veel makkelijker klaar te maken, ook. Deze hartige clafoutis met groene asperges is een heerlijk, licht voorjaarsgerechtje en -inderdaad- súper makkelijk om te maken. De verse groene asperges waren tijdelijk even niet leverbaar, toen ik dit wilde maken, dus toen heb ik maar diepvries asperges genomen. Diepvries is een perfect alternatief. Ze smaken net zo goed, en zijn ook nog makkelijker, want je hoeft ze niet eens schoon te maken. Maar mocht je nou meer van witte asperges houden: je kunt dit natuurlijk ook met witte asperges maken.
Het receptje vond ik in het AH kookboek “12 maanden lekker eten”. Die kaas, Chaumes grand caractère, kende ik nog niet, maar die is echt super lekker. Mocht je die nou niet kunnen vinden, dan zou je ook bijvoorbeeld camembert kunnen gebruiken.
Wij aten er een eenvoudige groene salade bij.
Ingrediënten (voor 3 personen)
2 pakken groene asperges (diepvries)
400 ml melk
6 eieren
1 eetlepel maizena
1 theelepel korianderzaadjes
150 gram Chaumes grand caractère kaas
peper, zout
olie om in te vetten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren los en klop daar drie-kwart van de melk door. Los daarna de maizena op in de rest van de melk en roer dat mengsel door het melk-ei-mengsel. Roer er wat zout en peper door.
Vet een ovenschaal in met wat olie en giet het ei-mengsel er in. Leg de asperges in het ei-mengsel. Snij de kaas in plakken en verdeel die over de asperges. Strooi de korianderzaadjes over de ovenschaal.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 35-40 minuten gaar en mooi goudbruin.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Lente-salade met gegrilde groene asperges, aardbeien en mozzarella
Plaattaart met groene aspergetips, pesto en granaatappelpitjes
0 reacties