Tagliatelle met groene aspergeroomsaus

door | 18 mei 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, pasta, recept, saus, snel, vegetarisch

Gisteren was mijn moeder op bezoek, voor mijn verjaardag. Omdat mijn moeder qua leeftijd wel in de Corona-risico-groep valt, zijn we veilig buiten gebleven en hebben ons best gedaan om netjes op 1,5 meter afstand te blijven. Het was helaas niet de hele zulk mooi weer als we hadden gehoopt, maar met een lekkere wollen omslagdoek konden we het prima buiten uithouden. We zijn ook nog een stukje gaan wandelen door de wijk. Toen we terugkwamen van onze wandeling hebben we lekker een kopje thee gedronken en mijn mooie blauwe bessen taart gegeten. En terwijl mam even een dutje deed in een van de tuinstoelen, heb ik voor het avondeten gezorgd. Het werd deze tagliatelle met groene aspergeroomsaus. Lekker makkelijk en lekker snel. En héérlijk!
Nog even de bron-vermelding: het recept heb ik uit het boekje “De lekkerste creatieve gerechten met pasta”.

Ingrediënten
1 kilo groene asperges
500 gram tagliatelle
100 ml kookroom
100 gram parmezaanse kaas
zout, peper
nootmuskaat

Bereiding
Zet drie pannen water op: twee kleinere voor de aspergestelen en de aspergetoppen en een grote voor de tagliatelle.

Schil de asperges, snij het houtige deel van de steel af en snij de ze in stukken. Kook de aspergestelen in de ene pan voor ongeveer 15 minuten. En kook de aspergetoppen in de andere pan ongeveer 5 minuten.

Als de aspergestelen gaar zijn, giet ze dan af en doe ze in de keukenmachine. Het kookwater van de aspergestelen kun je toevoegen aan het wat voor de pasta. Maal de aspergestelen fijn. Doe de kookroom erbij en maal nog even door.

Doe de gepureerde aspergestelen met room terug in de pan en warm nog even goed door. Voeg drie kwart van de parmezaanse kaas aan de saus toe en roer tot de kaas gesmolten is. Haal dan het pannetje van het vuur en breng de aspergeroomsaus op smaak met zout en peper en nootmuskaat.

Kook de tagliatelle beetgaar in ruim kokend water. Giet af.
Schep een flinke schep tagliatelle op een bord en schep er wat aspergeroomsaus over. Leg er 4 (of 5) aspergetoppen op en strooi er wat geraspte parmezaanse kaas en wat versgemalen peper over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Plaattaart met groene aspergetips, pesto en granaatappel

Groene asperges en avocado van de bakplaat

Plaattaart met groene asperges, camembert en cashewnoten

Snelle tagliatelle met romige spinazie-artisjoksaus

Tagliatelle met zalmroomsaus en roergebakken spinazie

Pasta met pompoen en pijnboompitten

Pasta met spinazie en pesto

Pastasaus van geroosterde tomaten en paprika’s

Groene pasta met blauwe kaas

Pasta Peperonata

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *