Groene asperges en avocado van de bakplaat

door | 30 jun 2019 | avondeten, hoofdgerecht, oven, recept, snel, traybake, vegetarisch

Hebben jullie een lekker weekend gehad? Wij hadden zaterdag eerst het jaarlijkse optreden van dansstudio Poppelaars, waar onze dochter op tapdans zit. Lone tapte met zowel de tiener- als de volwassengroep mee. Met de tiener-groep deden ze “Singing in the rain” van Gene Kelly en met de volwassengroep deden ze “Steppin out with my baby” van Fred Astaire.
Daarna terug naar Wageningen, want het was dit weekend weer Woetstok. Woetstok is een súper gezellig festival. Het is een festival van, voor en door Wageningen. Met allerlei Wageningse bands die bekende bands coveren. Uiteraard is er ook heerlijk eten!
Vandaag hadden we een bijkom-dagje. Beetje uitgeslapen, boodschappen gedaan, dochterlief geholpen met haar wiskunde (morgen Wiskunde-toets!) en nog even met zijn vieren ge-HarryPotter’d op de campus (van Wageningen Universiteit).
Vanavond aten we dit: groene asperges met avocado van de bakplaat. Het is een recept uit De Groene Bakplaat. Dat is toch zo’n héérlijk kookboek! De recepten zijn súper lekker, makkelijk, en ook nog eens vegetarisch of zelfs vegan. Echt een enorme aanrader!
Het recept is eigenlijk vegan, maar ik heb er voor ons allevier nog een eitje bij gekookt. Lekker om stukjes groene asperge in de dopen.

Ingrediënten
1 bosje groene asperges (450 gram)
2 avocado’s
300 gram gewassen verse bladspinazie
2 sinaasappels
2 handjes amandelen
2 theelepels tahin
1 flinke teen knoflook
olijfolie
zout & peper
150 gram quinoa

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de asperges erop. Pers de knoflook boven de asperges uit. Rasp de schil van één van de sinaasappels over de asperges. Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit. Leg de avocado-helften tussen de asperges. Strooi de amandelen erover. Sprenkel er wat olijfolie over en strooi er wat zout en peper over. Hussel alles even om en zet de bakplaat voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.


Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de eieren zacht of halfzacht.
Pers één van de sinaasappelen (bijv die waar je schil van geraspt hebt) uit. Doe het sap in een maatbeker, samen met de tahin. Doe er wat zout en peper bij en meng met een staafmixer tot een homogene dressing.
Giet de dressing over de spinazie en hussel even goed door.


Giet de quinoa af en roer die door de spinazie. Doe de spinazie en quinoa in een braadslede.
Schil de andere sinaasappel en snij de partjes in stukken. Verdeel de sinaasappel over de spinazie. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de asperges, amandelen en avocado over de spinazie en quinoa.
Pel de eieren, snij ze doormidden en leg ze tussen de asperges.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *