Groene pasta met blauwe kaas

door | 18 jul 2019 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, pasta, recept, saus, snel, vegetarisch

Gisteren aten we “groene pasta met blauwe kaas” van Nigella (uit haar boek Nigellissima). Ik moet eerlijk zeggen dat ik het gisteravond, toen Lone vroeg wat we aten, “pasta met spinazie en kaas” noemde. Als ik de blauwe kaas had genoemd, dan zou ze het misschien niet eens geproefd hebben. En nu vond ze het zó lekker dat ze zelfs nog een keer opgeschept heeft. (Ik heb nog niet verteld dat het blauwe kaas was…)
Het enige minpuntje aan dit gerecht vond ik de pasta: ik had groene mini-penne gekocht. Het ging vooral om de groene kleur, maar het bleek een glutenvrije pasta te zijn, gemaakt van erwten. En daardoor zat er toch een beetje een raar smaakje aan. We hebben ook wel eens glutenvrije pasta gehad die werkelijk níet te eten was. Dat was deze pasta niet, maar ik zou ‘m niet zo snel een tweede keer kopen. Dat groene kleurtje is leuk, maar een volgende keer zou ik ‘m liever met een gewone witte pasta maken. Gelukkig was de saus (nou ja, de gesmolten gorgonzola) zo sterk van smaak dat ’t niet heel erg opviel.

Ingrediënten
150 gram gewassen spinazie
150 gram gorgonzola
100 gram pistachenoten
250 gram groene pasta
zout

Bereiding
Kook de (groene) pasta gaar in ruim kokend water met wat zout. Giet de pasta, als die gaar is, af boven een vergiet, maar vang wat van het kookvocht op. Doe de uitgelekte pasta terug in de pan en zet de pan terug op de kookplaat, maar niet terug op de hete pit. Snij de orgonzola in stukken en doe die, samen met twee jus-lepels kookvocht bij de pasta. Doe de spinazie er bovenop en doe de deksel op de pan. Laat de pasta met de spinazie een paar minuten staan. Doe er nog één of twee juslepels kookvocht bij en roer de spinazie, pasta en gorgonzola door elkaar tot alle spinazie een beetje geslonken is, en alle gorgonzola gesmolten.
Hak de pistachenoten grof.
Schep de pasta met de spinazie en gorgonzolasaus op een bord en strooi er wat gehakte pistachenoten over.

Eet smakelijk!

 

1 Reactie

  1. Sandra

    We hebben dit op een drukke dinsdag met weinig tijd gegeten. Het was snel klaar en zó lekker!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *