Snelle tagliatelle met romige spinazie-artisjok-saus

door | 3 dec 2019 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, pasta, recept, saus, snel, vegetarisch

Ik had écht gedacht dat dit gerecht met stip in de top-3 van de kinderen zou komen. Ik vond het zélf ook onwíjs lekker, maar Lone vond het “niet zo”. Wat? Niet lekker? Hoe kun je dit nou niet lekker vinden? Ik vond het juist heerlijk. “Ja, maar jij vind álles wat je kookt lekker…” zei ze enigszins beschuldigend. Nou ja, zeg?!
Dat is natuurlijk wel zo, maar het ís ook altijd hartstikke lekker. Meestal, tenminste. En als ik het niet lekker vind, dan heb ik echt wel even flink de pest in. Ik kan er nog steeds niet over uit… Trekken jullie je gewoon maar niets aan van de kinderen, hoor, want het is dus écht wél onwijs lekker! Tssss….
Bronvermelding: dit recept vond ik op BudgetByte$, toen ik op zoek was naar recepten met artisjok.

Ingrediënten
50 gram boter
4 tenen knoflook
1 bouillontablet (groentebouillon)
500 ml melk
500 gram tagliatelle (koelvers)
500 gram gewassen spinazie
1 blik artistjokharten (400 gram)
150 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiding
Kook een halve liter water in een waterkoker.
Verhit de boter in een braadpan.

Pel en snipper de tenen knoflook. Fruit de knoflook in de boter. Voeg de melk toe. Voeg een halve liter kokend water en de bouillontablet toe. Roer goed door, tot de bouillontablet is opgelost. Leg de tagliatelle-nestjes in het melk-mengsel. Roer regelmatig, zodat de tagliatelle zachter wordt en onder komt te staan, maar niet aanbrandt.
Snijdt intussen de artisjokharten in kwarten en vervolgens in kleine stukjes.

Als de tagliatelle zacht genoeg is, voeg dan de stukjes artisjok toe. Schep door de tagliattelle en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Schep de spinazie steeds door de pasta en de warme saus, zodat de spinazie slinkt. Als de vorige portie is geslonken, voeg dan de volgende portie toe. Als alle spinazie is toegevoegd en geslonken, roer dan de parmezaanse kaas erdoor. Strooi er nog wat versgemalen peper over.

Eet smakelijk

 

Misschien vind je deze gerechten ook lekker?

Tagliatelle met zalmroomsaus en roergebakken spinazie

Penne carbonara met courgette van Jamie

Bloemkool, macaroni en kaas

Nigella’s citroen-roompasta

Vegan roompasta met courgette, erwten en munt

Groene pasta met blauwe kaas

Pasta peperonata

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *