Vegan roompasta met courgette, erwten en munt

door | 25 apr 2019 | avondeten, hoofdgerecht, pasta, recept, saus, snel, vegan, vegetarisch

Vanavond, na een lange werkdag (nou ja, eigenlijk een gewone werkdag + reistijd), een beetje makkelijk eten.
Ik heb een snel en makkelijk recept uitgekozen uit het kookboek “Vegabijbel” van Isabel Boerdam. Ik hoorde haar een tijdje terug op de radio over haar kookboek en ze klonk zó enthousiast dat ik spontaan besloot haar boek te kopen.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar “vegan” is niet echt mijn ding. Ik ben niet tegen, ofzo, maar ik vind ’t gewoon heel moeilijk klinken: vegetarisch gaat nog wel (en is meestal zelfs erg lekker!), maar dan ook nog zónder eieren, room en kaas…
Ik heb niet bewust een vegan recept uitgekozen, maar het zag er op de foto gewoon heel lekker uit en er stond bij “allemansvriend” en “staat binnen no time op tafel” en “een echte aanrader voor door de week”. Nou, bíngo! Dat leek me nou een lekker en makkelijk en snel recept voor na een werkdag. En toen zag ik pas dat ’t vegan was… Nou, en we vonden ’t hartstikke lekker! We misten geen van allen het vlees. Of de kaas of ’t ei, ofzo. Die “room-saus” van witte bonen is echt een heel goed idee.
Terwijl ik stond te koken, stond zoonlief in de kamer zijn spreekbeurt te oefenen. Het is een herkansing, want zijn eerste ging niet zo goed. Nu vliegen de weetjes over walvissen hier in ’t rond. Wisten jullie dat een walvis geen vis is, maar een zoogdier? Dat een baby-walvis een kalf heet? En dat er tandwalvissen en baleinwalvissen zijn? En dat walvissen een piemel van wel 3 meter kunnen hebben?
Nee, ik ook niet. Maar nu wel…

Ingrediënten
2 courgettes
1 pak diepvrieserwten (450 gram)
1 pot witte bonen
1 citroen
een paar takjes munt (15 gram)
4 bosuitjes
250 ml sojamelk
olijfolie
zout en peper
1 pak farfalle (500 gram)

Bereiding
Kook de farfalle volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en giet er een flinke scheut olijfolie bij, zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
Laat de witte bonen uitlekken en doe ze samen met de sojamelk, de blaadjes van de munt en het sap van de citroen in een keukemachine. Maal alles tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de saus door de gekookte pasta.
Snij de bosuitjes in ringetjes en de courgette in stukken (in plakken en dan in vieren).
Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bak daarin, een paar minuten, de bosuitjes. Voeg de courgette toe en bak ook die een paar minuten. Voeg tot slot de erwtjes toe. Laat de courgette en erwten even doorbakken. Roer dan de courgette en de erwten door de pasta met de bonensaus.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *