Nigella’s citroen-room pasta

door | 9 feb 2019 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, pasta, recept, snel, vegetarisch

Bij het schrijven van dit blogje zat ik me heel even af te vragen hoe ik nou toch ook alweer bij dit recept kwam…. Maar ik weet het al weer. Op twitter had Nigella de tweet “Last night I made @Nigella_Lawson lemon linguini and omg it was life changing!” ge-liked. En als je zó lyrische bent over eten, dan heb je mijn aandacht! Ik heb gegoogle’d op Nigella lemon linguini en kwam op dit youtube-filmpje uit haar serie Nigella bites terecht.
Omdat ik alle ingrediënten in huis had, heb ik het vanavond meteen geprobeerd! En záááálig dat het was! Allemachtig! Echt! Ik kan het niet zo bloemrijk omschrijven als Nigella zelf, maar die twitteraar had helemaal gelijk! 
Manlief en dochterlief vonden het ook héérlijk, maar zoonlief vond het “te zuur”. Hij vindt dat ik “zuurder” ben gaan koken, de laatste tijd: vorige week al die zuurkoolschotel (twee keer, zelfs!) en nu deze pasta met citroen?  Voor hem heb ik (op zijn bord) nog wat extra room en extra kaas toegevoegd en toen kon het wel er mee door, vond ‘ie.
Maar het is echt een absolute aanrader, dit gerecht! Héérlijk, lekker snel en makkelijk! Het enige minpuntje is dat er geen groenten bij zitten. Je kunt er natuurlijk een salade bij maken, maar dat heb ik niet gedaan: die vitaminen en mineralen komen morgen wel weer…  

Ingrediënten
Spaghetti (400-500 gram)
3 eieren
250 ml room
Parmezaanse kaas (200 gram)
1 citroen
50 gram boter (oeps, vergeten op de foto)
zout

Bereiding
Breng water aan de kook in een grote pan. Voeg als het water kookt flink wat zout toe. Volgens Nigella moet het water waarin je pasta kookt net zo zout zijn als het water van de Middelandse zee! Doe de spaghetti in het kokende water en roer even om.


Terwijl de spaghetti kookt, splits je de eieren. Doe het eigeel in een kom. Het eiwit heb je voor dit gerecht niet nodig, maar daar kun je morgen nog wel iets mee maken: merengues, ofzo. Klop het eigeel romig met een garde. Rasp hier wat parmezaanse kaas boven en roer goed door. Giet er dan, al roerend, room bij. Rasp de schil van de citroen erbij. Snij daarna de citroen doormidden en pers één helft uit. Giet dat sap bij het ei-room-mengsel en roer nog even goed door met de garde.


Giet de spaghetti, als die gaar is, af in een vergiet en laat even uitlekken. Doe de spaghetti terug in de pan, maar zet de pan niet meer op het vuur. Doe de boter bij de spaghetti en roer goed door tot alle boter gesmolten is.
Giet dan, beetje bij beetje, het ei-room-mengsel door de spaghetti.  Stevig roeren!


Schep de citroen-room-spaghetti op een bord en rasp er nog wat parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *