Penne Carbonara met courgette van Jamie

door | 3 mei 2019 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, pasta, recept, saus, snel, varken, vlees

Ooohhhhhh…. Mmmmmmmm… Echt… Oh! Mmmmm-mmmmm-mmmm! Dit was zóóó lekker! Echt! Wow!
Dit was zó onwijs lekker. De pan ging schoon leeg! En zoonlief is uit logeren, dus we waren maar met zijn drieën…
Alle puristen die gaan roepen dat je nooit, nooit, nooit maar dan ook nooit room door je pasta cabonara mag gooien: dan heb je dít nog niet geproefd! Eerst dit proeven, dán mag je weer iets zeggen…
Want écht, mensen, dit is zóóóó lekker. Dit móet je proeven!!! De courgette gaat heerlijk naar spek smaken. Echt zalig, gewoon!
In het oorspronkelijke recept, dat ik vond op okoko-recepten, stond dat er eigenlijk 6 (!) courgettes door moesten. Dat leek me een beetje veel, voor ons drieën. Maar ik had er best één (of twee) meer in kunnen doen, denk ik nu.
O, en dat recept op okoko recepten, doet een beetje paniekerig: “Het is heel belangrijk dat het volgende goed gaat, want anders is je carbonara zo verprutst.” Geen Paniek! Gewoon de pan van het vuur halen en ’t komt helemaal goed!

Ingrediënten
1 zak penne pasta (500 gram)
2 courgettes (maar meer mag ook!)
4 eieren
125 ml slagroom
80 gram parrano snippers
30 gram parmezaanse kaas
125 gram gerookte spekreepjes
een paar takjes verse tijm
olijfolie

Bereiding
Kook de penne, volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim water met zout gaar.
Was de courgettes en snij ze in vier of vijf stukken. Snij de stukken in de lengte door, vervolgens nog een keer en nog een keer (in achten).
Splits de eieren door de schaal te breken, het eidooier in de schaal te houden en het eiwit er uit te laten lopen. Bewaar het eiwit: zet het afgedekt ik een schaaltje in de koelkast, daar kunnen we morgen lekker kokosmakronen mee maken!
Doe de eidooiers in een kom, doe de room en de geraspte parmezaanse kaas erbij. Maal er wat zout en peper bij en klop het met een vork los.


Verhit een scheut olie in een wokpan en bak daarin de spekreepjes. Als de spek bruin begint te worden, doe dan de stukken courgette erbij, samen met wat peper. Rits de tijmblaadjes van de takjes en doe die erbij in de pan. Roer goed door. Laat alles bakken, tot de stukjes courgette zacht zijn geworden.
Haal de wokpan van het vuur. Schep een paar soeplepels kookvocht uit de pan met penne en hou apart. Giet de pasta af en doe de penne dan meteen bij de courgette en het spek in de wok. Doe het ei-mengsel erbij en schep er ongeveer één soeplepel van het kookvocht van de pasta bij. Roer alles goed door.

Schep de pasta met courgette en spekreepjes op een bord en strooi er wat parmezaanse kaas snippers over.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *