Tagliatelle met zalmroomsaus en roergebakken spinazie

door | 14 apr 2019 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, pasta, recept, snel, vis

Nu Lone met school naar Engeland is, eten wij vis! Dochterlief houdt namelijk niet van vis, dus dat eten we niet zo vaak. Al is “niet houden van” een understatement; ze grúwelt er van. Toen ze klein was moest ze natuurlijk elke keer netjes één hapje proeven, maar toen ze ervan bleef gruwelen, hoefde ze van ons niet meer. Ik lust zelf ook sommige dingen niet en die eet ik dus ook gewoon niet. Ik zou het verschrikkelijk vinden als iemand mij zou dwingen iets te eten dat ik écht vies vind. Dus dat hoeven mijn kinderen ook niet. 
Maar nu dochterlief een weekje weg is, zien wij onze kans schoon en gaan we lekker veel en vaak vis eten. Misschien wel elke dag? Op verzoek van Free eten we vanavond de pasta met zalmroomsaus. Dat vindt hij zóóó lekker! Ik heb al eens eerder zalmroomsaus op mijn blog gezet. Toen met een tomatensalade. Nu heb ik er roergebakken spinazie bij gemaakt. Vroeger dacht men dat het gevaarlijk was om vis met groene bladgroenten samen te eten. Er zouden kankerverwekkende nitrosaminen ontstaan. Inmiddels is gebleken dat het geen kwaad kan. 

Ingrediënten
150 gram gerookte zalmsnippers
1 flesje kookroom (250 ml)
1 bakje kruidenroomkaas (150 gram)
geraspte parmezaanse kaas (ongeveer 30 gram)
tagliatelle (4 nestjes per persoon)
600 gram verse spinazie (gewassen)
olijfolie
zout en peper

Bereiding
Kook de tagliatelle, volgens de aanwijzing op de verpakking, in ruim kokend water met zout gaar.
Doe de kookroom, zalmsnippers en kruidenroomkaas in een pannetje en breng aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
Verhit in een wokpan een flinke scheut olijfolie. Doe zoveel spinazie in de wokpan tot die driekwart vol zit. Roer voorzichtig om tot de spinazie begint te slinken. Doe er dan een paar handen spinazie bij. Ga zo door tot alle spinazie geslonken is. Strooi er dan wat versgemalen zout en peper over.
Giet de tagliatelle af in een vergiet en spoel na met koud water.
Giet de spinazie af en laat even goed uitlekken.
Schep tagliatelle op een bord en schep daar zalmroomsaus over. Leg er een schep geroerbakte spinazie naast. Strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over.


Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *