Plaattaart met groene asperges, camembert en cashewnoten

door | 17 jun 2019 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, snel, vegetarisch

Die bakplaat gerechten zijn écht ideaal, dus ik traybake nog even door, hoor. Vandaag echter geen recept uit De Groene Bakplaat, maar een (zij het íets aangepaste) gouwe-ouwe uit mijn studententijd. Dit is de broccoli-camembert-cashewnoten-taart, maar dan met groene asperges in plaats van broccoli, want Edwin vindt broccoli niet zo lekker. Free vindt het dus echt ontzettend oneerlijk dat ik voor Edwin wel iets anders bedenk, maar dat ik dat niet voor hen doe als we zuurkool eten… Lone vond deze plaattaart trouwens meer op pizza lijken, dan op een hartige taart: deegje, sausje, vulling en kaas. Daar heeft ze een punt…
Dit (maar dan de broccoli-versie) is dus een recept uit mijn studententijd. Het was een populair gerecht bij de heren van de studenten schermvereniging waar ik lid van was. Met groene asperges is het nóg makkelijker dan met broccoli, want die broccoli moet je eerst kort koken, anders wordt hij niet gaar genoeg en dat hoeft met die groene asperges niet. Maar misschien pasten asperges niet binnen het studenten-budget.
Als de groene asperges erg dik zijn, dan moet je ze wel even schillen, want dan zijn ze soms een beetje stug en draderig. Maar als ze niet te dik zijn, dan is het voldoende om even ze te wassen en het onderste stukje eraf te snijden. Zie: makkelijker kán haast niet! En het is súper lekker!

Ingrediënten
1 pond groene asperges
1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
1 camembert (240 gram)
100 gram cashewnoten (gezouten)
2 eetlepels
zout & peper
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol de rol bladerdeeg (met bakpapier en al — zó makkelijk!) uit op een bakplaat. Knip eventueel het bakpapier nog wat bij. Bestrijk het bladerdeeg met de creme fraiche.
Was de groene asperges (voorzichtig!) en snij het onderste stukje eraf. Leg ze zij-aan-zij op de creme fraiche. Strooi er zout en peper over heen en sprenkel er wat olijfolie over.


Snij de camembert doormidden en snij elke half in plakken. Verdeel de camembert over de asperges, maar hou de toppen van de asperges vrij. Strooi tot slot de cashew noten over de asperges en de kaas.


Bak de hartige taart in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.

Eet smakelijk!

1 Reactie

 1. San

  Ik maak jouw broccoli*/camembert*/cashewnoten*-taart regelmatig voor M. en die vindt het zooooooo lekker!

  *of andere groente
  *of andere kaas
  *of andere noten
  Net wat ik in huis heb. 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *