Pasta met spinazie en pesto

door | 19 mrt 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, pasta, recept, vegetarisch

De vierde schooldag dat de kinderen thuis zijn, en de tweede dag dat we ons thuis-blijf-dagschema volgen. Het loopt nog niet helemaal soepel, maar over het geheel gezien vind ik boven verwachting goed gaan!
Maar wat een achtbaan van emoties is dit… Twee weken geleden was ik als de dood voor wat er komen zou en nu ben ik opgelucht dat er eindelijk serieuze maatregelen zijn genomen. Ik hou nog steeds mijn hart vast voor wat ons te wachten staat, maar hoe verschrikkelijk dit hele gebeuren ook is, vandaag kwam opeens het besef dat deze covid-tijd ook een positieve kant heeft. Nog niet zo lang geleden verzuchtte ik dat de tijd veel te snel voorbij vloog en had ik het gevoel dat het leven alsmaar door denderde als een op hol geslagen trein en dat ik het allemaal amper bij kon benen. Geen tijd om op adem te komen: hollen, vliegen, rennen. Ik knipper een keer met mijn ogen en dochterlief staat al weer op het punt om uit te vliegen.
Nadat onze jongste geboren is bleef Edwin thuis om voor de kinderen te zorgen. Een tijdlang was hij de enige die thuis bleef: ik naar mijn werk en de kinderen naar school. Nu is het de omgekeerde wereld: wij met zijn drieën thuis en Edwin naar school. Deze tijd met de kinderen is onbetaalbaar! Ik ga proberen zo veel mogelijk te genieten van het samen onthaasten. Even adem-pauze, ontsnapt aan de waan van de dag! Een unieke kans om verloren tijd in te halen.
Pas een beetje goed op jezelf. Blijf -indien enigszins mogelijk- gewoon binnen. En maak er ondanks alles het beste van!

Ingrediënten
1 zak gewassen blad-spinazie (600 gram)
1 zak pasta (500 gram)
1 ui
1 bol solo knoflook
1 prei
1 gele paprika
100 gram geraspte parmezaanse kaas
100 gram groene pesto
olijfolie
peper, zout

Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit daarin de ui zachtjes aan. Pers de knoflook er boven uit. Maak intussen de prei schoon: snij de stengel in de lengte door en spoel eventueel zand tussen de bladen vandaan. Snij de prei in ringen en voeg die aan de braadpan toe. Was de paprika, snij doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes en bak ook die mee met de prei en ui.

Zet het vuur laag en voeg een paar handen spinazie en een half kopje water toe. Doe de deksel op de pan en laat de spinazie slinken. Als de spinazie geslonken is, voeg dan steeds weer een paar handen spinazie toe.

Kook de pasta in ruim water met zout gaar. Giet af. Roer de pesto door de pasta en roer vervolgens het groentemengsel door de pasta.

Roer ongeveer driekwart van de parmezaanse kaas er door heen.

Schep een flinke schep pasta op een bord en strooi er wat parmezaanse kaas over.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Lasagne met spinazie en vier kazen

Pasta-ovenschotel met spinazie en béchamelsaus

Pasta met spinazie, feta en pijnboompitten

Gnocchi met courgette in spinazieroomsaus

Bloemkool, macaroni en kaas

Trofie alla Genovese

Groene Mac&Cheese

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *