Trofie alla Genovese

door | 27 nov 2019 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, pasta, recept, vegetarisch

Hoe ik aan inspiratie kom voor mijn blog? Dat vroeg een bekende die ik in de supermarkt tegenkwam, vandaag. Tja, overal vandaan, eigenlijk. Het kan een product zijn, dat ik tegenkom in de supermarkt, waar ik spontaan trek in krijg en waar ik een gerecht bij zoek. Of een gerecht in het bedrijfsrestaurant, waarvan ik denk “Oh, dat kan ik ook wel eens een keer maken…”. Of een foto in een boodschappenblaadje. Of iets uit een kookboek. Tot nu toe heb ik meestal meer gerechten die ik zou willen maken, dan dat er dagen in de week zitten. Aan inspiratie geen gebrek!
Vandaag kwam mijn inspiratie uit een boek van Nigella Lawson: Pasta alla Genovese, met aardappelen, sperziebonen en pesto. Nigella raadt aan om de pesto vooral zelf te maken, maar ik heb -lekker makkelijk- gewoon groene pesto uit een potje gebruikt. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
De hoeveelheid sperziebonen heb ik wat opgeschroefd (500 gram ipv 200 gram) en Ik heb er nog een courgette, 2 uien, knoflook en erwtjes bij bedacht, zodat we lekker ruim in de groenten zaten. Qua pasta had het zo’n beetje élke pasta kunnen zijn. Ik koos voor “Trofie” een soort strak-opgerolde-spiraaltjes. Volgens de verpakking zijn die ideaal voor een pesto-saus. En qua vorm passen ze ook wel bij de sperziebonen. Maar met gewone macaroni of spaghetti had ook gekund, hoor.

Ingrediënten
400 gram pasta (ik had Trofiepasta)
500 gram sperziebonen
3 aardappelen (vrij kruimig)
1 courgette
2 uien
2 tenen knoflook
1 potje pesto (ongeveer 200 gram)
1 pot erwtjes (230 gram uitlekgewicht)
olijfolie
parmezaanse kaas (optioneel)
een paar takjes basilicum

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim kokend water (met zout) gaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de sperziebonen schoon: snij de topjes eraf en knak ze éénmaal door. Schil de aardappelen met de dunschiller en snij in blokjes. Was de courgette en snij in blokjes. Kook de sperziebonen en de aardappelblokjes gaar. Giet af als ze gaar zijn. Giet de erwtjes af.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de ui, knoflook en courgette aan. Als de ui zacht en glazig is, doe dan de erwtjes erbij en warm nog even door.
Giet de pasta af. en doe de sperziebonen en aardappelblokjes erbij. Doe de pesto erbij en roer goed door. Doe de ui, knoflook en courgetteblokjes erbij en roer weer goed door.
Schep de pasta met sperziebonen en pesto op een bord. Strooi er nog wat parmezaanse kaas over en leg er een paar blaadjes basilicum op.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook wel lekker?

Spruitjesstamppot met pesto, zongedroogde tomaten en boerenkaas

Sperziebonentaart

Kip van Carlo (van mam)

Fusilli met paprikasaus, pistachekruimels en Parmezaan

Groene Mac&Cheese

Gnocchi caprese

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *