Spruitjesstamppot met pesto, zongedroogde tomaten en boerenkaas

door | 28 jan 2019 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, recept, stamppot, vegetarisch

Nog een recept uit het Kaag en Braassem kookboek: een heerlijke spruitjes-stamppot! Nu vinden manlief en de kinderen spruitjes sowieso al niet vies, maar deze stamppot viel ook weer prima in de smaak! Net als die preistamppot met pesto, van een paar weken geleden.
Volgens mij gaat alles waar ik pesto door doe, naar binnen als koek. Hahaha, misschien moet ik eens zuurkool met pesto proberen: kijken of de kinderen het dan wél lekker vinden… 
OMG, ik heb het even gegoogled en er zijn écht recepten met zuurkool en pesto… Hmm, dat lijkt me eh… een “bijzondere” combinatie. En dan doen ze er ook nog perziken of rozijnen bij? Nou ja, misschien moet ik ’t eens proberen?
Maar geniet nu eerst maar van deze stamppot. Die is in ieder geval voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten
750 gram spruiten
1,5 kilo aardappelen
250 gram boerenkaas (extra belegen)
150 ml melk
2 klontjes roomboter
3 eetlepels pesto
8 zongedroogde tomaten in olie
nootmuskaat (versgeraspt is het lekkerst!)
zout

Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar, in ongeveer 20-25 minuten. Als je de aardappelen hebt opgezet, ga dan de spruitjes schoonmaken. Snij het stronkje af, kruis de spruit in en verwijder (indien nodig) de buitenste, stugge blaadjes. Zet de spruiten op met koud water en kook ze gaar in een minuut of tien.
Snij de boerenkaas in kleine blokjes en knip de zongedroogde tomaten in reepjes of stukjes.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Doe de klontjes roomboter erbij en laat die smelten. Verwarm intussen de melk in de magnetron (of een steelpannetje). Giet de warme melk bij de aardappelen en stamp de aardappelen met een stamper tot een lekker smeuiige puree. Geen kóude melk gebruiken, hoor, dan wordt je puree heel lijm-achtig


Giet de spruiten af als ze gaar zijn en doe ze bij de aardappelpuree. Doe de pesto, de zongedroogde tomaat en de nootmuskaat erbij en stamp alles goed door. Schep 3/4 van de blokjes kaas door de stamppot. De kaasblokjes gaan heerlijk smelten!


Garneer de stamppot met de achtergehouden blokjes kaas.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *