Dochterlief vroeg van de week of we weer een keer pasta-met-pesto konden eten. Zowel man als kinderen zijn een beetje bezorgd dat we alle lekkere dingen nu nooit meer dan eens zouden kunnen eten, als ik ze eenmaal gehad heb op mijn foodblog. Nu wil ik wel proberen zo veel mogelijk verschillende dingen te eten, en nieuwe recepten te proberen, maar we kunnen iets lekkers natuurlijk best meer dan eens eten. 
Maar toen kwam toevallig dit recept van preistamppot met pesto en kip voorbij op Instagram, van Brenda kookt. Wat een geweldig idee! Wél pesto en kip, maar toch iets heel anders dan de ge-eikte pasta-met-pesto.
Het viel enorm in de smaak! De pan ging schoon leeg!

Ingrediënten
2 prei
8-10 aardappelen
300 gram kipfilet stukjes
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitten
1 stukje parmezaanse kaas
1  bouillontablet (kip)
olie

Bereiding
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze met een snuf zout in het water gaar.
Doe de kipblokjes met een halve liter water en de bouillontablet in een pannetje en kook de kipblokjes gaar.
Verwijder het buitenste blad van de prei en snij het witte deel in ringen. Snij het laatste deel in, spoel af onder de kraan en snij in halve ringen.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de prei aan. Als de prei zacht is geworden, roer dan de groene pesto er door.
Rooster de pijnboompitjes in een kleine koekenpan. Blijf de pijnboompitten omhusselen, zodat ze niet aanbranden.


Als de aardappelen gaar zijn, giet ze dan af. Stamp de aardappelen fijn. Doe de prei met de pesto bij de aardappelen en schep de kipblokjes met een schuimspaan uit de bouillon en doe die ook bij de gestampte aardappelen. Roer aardappelen, prei en kip goed door elkaar. Als de stamppot te droog is, schep er dan een beetje van de kippenbouillon bij en roer weer goed door.


Schep de stamppot op een bord en rasp de parmezaanse kaas erboven. Strooi er een handje pijnboompitten over.

Eet smakelijk!

 

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial