Gnocchi caprese

door | 29 aug 2019 | aardappel, avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, oven, pasta, recept, snel, vegetarisch

Free is uit logeren bij mijn moeder. Hij gaat al jaren de laatste week van de vakantie naar Leimuiden, voor de kindervakantieweek. Voor vertrek zag hij er een beetje tegenop. Hij is nogal een huismus en zo’n week van huis, zonder papa en mama en zonder zijn zus… moeilijk! En zou ’t nog wel leuk zijn, dat knutselen?
Gelukkig heb ik ‘m elke avond súper enthousiast aan de telefoon. Hij heeft ’t onwijs naar zijn zin! Het knutselen is leuk en hij heeft het er zelfs al over of hij misschien ook begeleider kan worden, als hij daar oud genoeg voor is.  Elke middag, als de VKW is afgelopen gaat hij lekker nog een paar uur naar het zwembad. De eerste dag/dagen ging oma met hem mee, maar hij heeft inmiddels een paar vriendjes gemaakt met wie hij zwemt en voetbalt en nu gaat hij ook gerust alleen. Oma’s nieuwe huis is hartstikke lekker dichtbij het zwembad, dus dat kan best.
En ’s avonds had oma lasagne gemaakt, dus hij eet nog súper lekker ook! Hij heeft absoluut geen heimwee.
Zowel Edwin als ik zijn inmiddels weer aan het werk. Ik al wat langer, dus ik zit al wel weer redelijk in het ritme. Edwin sinds begin deze week; dus die moet er nog even inkomen. En dochterlief hangt haar laatste weekje vakantie lekker op de bank.
We aten “gnocchi caprese” en ik denk dat zoonlief dat ook wel lekker zou vinden. Eten we vast ook nog wel een keer als hij terug is…

Het recept had ik gevonden op Life by Rosie.


Ingredienten (voor 3 personen).
1 pak koelverse gnocchi (500 gram, koelvers)
500 gram cherry- of snoeptomaatjes
1 bol mozzarella
3 eetlepels groene pesto
1 zak rucola (75 gram)
10 zwarte olijven, met pit
olijfolie
Peper en zout naar smaak

Bereiding
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Was de tomaatjes en snij ze eenmaal door. Ik vind het het leukste om die ovale tomaatjes niet allemaal op dezelfde manier door te snijden: dus sommige recht, andere schuin, sommige dwars, sommige in de lengte. Al naar gelang het tomaatje op je snijplank komt. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en leg de tomaatjes daarop. Zet de bakplaat ongeveer een kwartiertje in de oven.

Verhit een scheut olie in een wokpan en bak daarin de gnocchi tot ze bruin en lekker krokant zijn.

Doe de tomaatjes van de bakplaat in de wokpan bij de gebakken gnocchi. Giet ook eventueel “sap” dat uit de tomaatjes is gelopen erbij.

Scheur de bol mozzarella in stukken en voeg die samen met de pesto toe aan de pan. Roer door en wacht even tot de mozzarella lekker gesmolten is. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Kneus de olijven met de bolle kant van een lepel tot ze open barsten. Verwijder de pit en scheur de olijven verder in tweeën.


Leg een flinke hand rucola op een bord en schep daar een flinke schep gnocchi met tomaatjes en mozzarella op. Verdeel er wat olijven over.

Eet smakelijk!!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *