Fusilli met paprikasaus, pistachekruimels en Parmezaan

door | 5 nov 2019 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, kids, pasta, recept, saus, snel, vegetarisch

Vandaag aten we deze héérlijke “zonnige fusilli” uit Jamie’s nieuwste kookboek VEG. Ik verwachtte dat de kinderen ook wel blij zouden zijn dat we pasta aten, want die zijn dól op pasta. Maar zoonlief reageerde alleen maar dwars en boos. Hij wilde niet eten en ook niet aan zijn huiswerk. Wat bleek? Morgen heeft hij een aardrijkskunde SO en hij is het boekje kwijt waar hij uit moet leren. Dat is hij al een tijdje kwijt, blijkbaar, maar dat horen we natuurlijk pas op de avond voor de SO. We hebben zijn kast, tas en alles ondersteboven gekeerd, maar het boekje was en bleef spoorloos. Vast een keer vergeten op school. Het kostte heel wat overredingskracht om hem hulp te laten vragen via de klassen-app. Hij zou liever van de aardbodem verdwijnen, en zelfs een 1 leek hem eigenlijk beter dan toegeven dat hij dat boekje kwijt was.
Maar uiteindelijk heeft hij het tóch in de app-groep gevraagd en hebben twee klasgenootjes foto’s gemaakt van de te leren stof en die in de klassenapp gezet. Die klasgenootjes krijgen morgen een lekkere reep chocola van ‘m.
En toen die knoop in zijn maag weg was, heeft hij tóch nog een bord fusilli op. 

Ingrediënten
1 pak fussili (500 gram)
4 gele/oranje paprika’s
1 ui
2 bollen solo knoflook
een paar handjes pistachenoten (gepeld, ongezouten)
100 gram parmezaanse kaas (geraspt)
25 ml witte wijn azijn
olijfolie
zout

Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook.
Pel de ui en snij in ringen. Pel de knoflook en snij in plakjes.
Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en doe daar de ui en knoflook in. Strooi er een flinke snuf versgemalen zout over en doe de witte wijnazijn erbij.

Was de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in repen en doe die bij de ui. Roer even door en laat dan op middelhoog vuur met een deksel op de pan minstens tien minuten smoren.

Maal de pistachenootjes fijn in de keukenmachine. Zet de gemalen nootjes even opzij in een schaaltje.
Kook de fusilli -volgens de aanwijzing op de verpakking- gaar in ruim kokend water met zout. Giet af, maar vang het kookvocht op.

Doe het paprikamengsel in de keukenmachine, samen met 3/4 van de parmezaanse kaas en een kopje van het kookvocht van de fusilli.

Maal alles fijn (door de velletjes van de paprika, wordt het geen héle gladde saus).

Doe de saus bij de pasta en roer goed door. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe om de pasta nog wat smeuïger te maken.

Schep een flinke schep pasta met paprika-saus op en strooi er nog wat parmezaanse kaas en wat pistachekruimels over.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *