Pasta-ovenschotel met spinazie en béchamelsaus

door | 25 jan 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, kids, oven, ovenschotel, pasta, recept, saus, snel, vegetarisch

*zucht* Wat vliegt zo’n zaterdag toch om, hè? Beetje uitslapen, wasje hier, afwasje daar, menu-plan gemaakt, boodschappen gedaan, en ’t is al weer avond… Ik had mijn menuplan (voor de komende vier dagen) al klaar en stond op het punt om boodschappen te gaan doen toen ik, eigenlijk een beetje in ’t wilde weg, vroeg of ik nog iets mee moest nemen uit de supermarkt. Bedachten de kinderen spontaan dat ze trek hadden in “iets met béchamelsaus”. Nou, dat is deze súper makkelijke spinazie-pasta ovenschotel geworden. En lekker dat ‘ie was?! Héérlijk! Groot succes, deze ovenschotel. Die houden we er in…

Ingrediënten
500 gram pasta
750 gram spinazie a la creme (diepvries)
125 gram geraspte kaas
1/2 liter melk
40 gram bloem
40 gram boter
1 laurierblaadje
nootmuskaat
peper en zout
olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de spinazie a la creme langzaam smelten in een pannetje. Roer regelmatig door. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in ruim water met zout. Giet af. Roer de spinazie a la creme door de gekookte pasta.

Vet een flinke ovenschaal in met wat olie en doe het pasta-spinazie-mengsel er in.

Smelt in een steelpan de boter op een laag pitje. Als de boter gesmolten is, roer dan de bloem erdoor. Laat een minuutje garen en giet er dan een beetje melk bij. Roer goed door tot alle melk is opgenomen en giet er dan steeds wat meer melk bij tot je een mooie gladde saus hebt. Voeg het laurierblaadje toe, voeg wat zout en peper toe en rasp er wat nootmuskaat over (ongeveer een 1/2 theelepel). Breng de saus al roerend aan de kook.

Giet de béchamelsaus over de pasta en strooi de geraspte kaas erover.

Zet de ovenschaal ongeveer een kwartiertje in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en mooi goudbruin is.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pasta met spinazie, feta en pijnboompitten

Snelle tagliatelle met romige spinazie-artisjok saus

Spinazie-brietaart

Gnocchi met courgette in spinazieroomsaus

Pasta met rode pesto, asperges en snoeptomaatjes

Groene pasta met blauwe kaas

Bloemkool, macaroni en kaas

Groene Mac&Cheese

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *