Pasta met rode pesto, asperges en snoeptomaatjes

door | 20 dec 2019 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, pasta, recept, snel, vegetarisch

Out-of-office aan, laptop uit, vakantie! Mijn laatste werkdagje voor dit jaar, vandaag. En nu lekker twee hele weken kerstvakantie!  Lekker!!! Vandaag nog een lekker makkelijk en snel recept: pasta met rode pesto, apserges (uit een potje), snoeptomaatjes, pijnboompitten en parmezaanse kaas. Qua pasta vind ik het leuk om af en toe een bijzonder vorm te gebruiken. Dit keer heb ik “Casarecce” gebruikt, dat is een langwerpige pasta die opgerold lijkt. Volgens wikipedia is het oorspronkelijk een pasta uit Sicilië. Maar als je deze pasta niet kunt vinden, dan kun je natuurlijk ook gewoon een andere vorm gebruiken. Penne, ofzo.
Dit recept komt uit “Het Grote Vegetarische kookboek”.

Ingrediënten
500 gram pasta (bijvoorbeeld Casarecce, of Penne)
500 gram snoeptomaatjes
2 potjes asperges
1 potje rode pesto
50 gram pijnboompitten
75 gram Parmezaanse kaas

Bereiding
Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar.
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Hussel ze regelmatig om. Als de pijnboompitten licht beginnen te bruinen en heerlijk beginnen te ruiken, haal dan de pan van het vuur.
Giet de asperges af en snij ze in stukken die ongeveer even groot zijn als de pasta (je kunt ook potjes met “asperge-stukjes” kopen, zag ik, dat is nog makkelijker). Doe aspergestukjes in een pannetje en giet er kokend water op. Laat de asperges in het hete water warm worden.

Was de snoeptomaatjes en snij ze doormidden. Als de pasta gaar is, giet het dan af door een vergiet en doe terug in de pan. Giet ook de asperges af en doe die bij de pasta. Doe de rode pesto erbij en roer goed door. Doe dan de doorgesneden tomaatjes erbij en roer die door de pasta.


Schep de pasta op een bord en rasp er wat parmezaanse kaas over. Strooi er een eetlepel geroosterde pijnboompitten over.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Trofie alla Genovese

Gnocchi caprese

Macaroni-ovenschotel met kip, courgette, snoeptomaatjes en mozzarella

Ciabatta met tonijn en Danish blue (en rode pesto)

Groene asperges en avocado van de bakplaat

Asperges met chorizo en feta

Mini-tomatentaartjes

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *