Asperges met chorizo en feta

door | 27 apr 2019 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, recept, varken, vlees

Nog geen twee weken geleden zag ik op Instagram een foto voorbij komen waar het water me meteen van in de mond liep: asperges met chorizo-feta kruim, van anniepannie_nl. “Deze witte asperges met chorizo-feta-kruim zijn de bom!” Schreef ze er bij. Ik nam me meteen voor om die ook eens te gaan maken.
En dat werd vandaag dus!
Hebben jullie nog íets aan Koningsdag gedaan? Ik niet, eigenlijk. Ik had echt helemaal geen zin om met dit prutweer over een verregende vrijmarkt te banjeren… Onze dochter is wel nog naar de activiteiten-markt geweest, om te helpen de schermclub te promoten. Bikkel! En daarna is ze nog even met een vriend naar de vrijmarkt geweest, geloof ik. Ik was eigenlijk van plan om oranje tompoucen te maken, maar in plaats daarvan ben ik aan het opruimen geslagen. Ik heb de trapkast uitgeruimd en de spelletjes naar zolder gebracht. Nu kan ik daar wat voorraad kwijt, zodat ik in de keuken mijn bordjes, schoteltjes, schaaltjes en kannetjes weer wat beter kwijt kan… Nou, die tompoucen komen dan een andere keer wel.
Maar goed, anniepannie heeft niet overdreven: dit asperge-gerecht is dus echt onwijs lekker! Die uitgebakken chorizo met die feta erbij…. Mmmmmmm! Za! Lig!

Ingrediënten
1 pond witte asperges
50 gram chorizo worst
100 gram feta
2 eetlepels amandelschaafsel
1/2 citroen
een takje peterselie
zout
(aardappelen en jus)

Bereiding
Schil de asperges en breek de houtige onderkant af. De schillen en onderkantjes, daar kun je als je wilt nog een heerlijke soep van maken. Dus gooi ze niet weg. Kook de asperges in ruim water met wat zout gaar. Schep de asperges voorzichtig uit het kookvocht.
Pers de (halve) citroen uit en sprenkel het sap over de asperges. Verkruimel de feta en strooi dat ook over de asperges.
Bak in een droge koekenpan de amandelsnippers goudbruin. Laat ze even afkoelen in een schaaltje. Snij de chorizo in kleine stukjes en bak die in de hete koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat de chorizostukjes even uitdruipen op een keukenpapiertje en strooi ze daarna over de feta. Strooi daar de geroosterde amandelsnippers over. Tot slot hak je de peterselie fijn en strooit die over de amandelsnippers.

Wij hebben deze asperges gegeten met gewoon gekookte aardappelen met een beetje jus. Héérlijk!
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *