Macaroni-ovenschotel met kip, courgette, snoeptomaatjes en mozzarella

door | 25 mei 2019 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, kids, kip, oven, ovenschotel, pasta, recept, vlees

Gisteravond (Aaaah, ik loop achter met mijn blog, maar de gerechten zijn té lekker om ze dan maar over te slaan…) aten we deze onwijs lekkere macaroni-ovenschotel. Het is een recept uit “Koken met Karin – Slim zónder pakjes en zakjes”. Deze ovenschotel, maar dan de uit-een-pakje-van-Honig-versie, is één van de favoriete gerechten van de kinderen. En in dit kookboekje staat dus hoe je dit zónder pakjes en zakjes kunt maken! En niet alleen dit gerecht, he? Echt nog veel meer! En wat ook súper handig is: bij elk gerecht staat er “dit-of-dat over?” en dan een verwijzing naar een recept waar je dat dan weer in zou kunnen gebruiken.
Ik heb voor ’t koken eerst de kip, ui, courgette en tomaatjes gesneden. Meestal doe ik dat “on the go”, dus terwijl de kip bakt, snij ik de courgette en de tomaatjes. Maar ik was een beetje moe en het is relaxter om het van te voren te doen: dan loop je niet het risico dat de vleesjes staan te verpieteren, omdat ik nog niet klaar ben met groenten snijden.

Ingrediënten
300 gram macaroni
350 gram kipfilet
1 courgette
500 gram snoeptomaatjes
1 ui
1 potje groene pesto
1 bol mozzarella
3 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels bloem
60 gram grana padano
50 gram paneermeel
50 gram boter
olijfolie
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de ui en snij in stukjes. Knip de kipfilet in stukjes en meng die met de bloem en wat peper en zout, zodat alle kipstukjes bedekt zijn met een laagje bloem. Was de courgette en snij in blokjes. Was de tomaatjes en snij ze doormidden.
Kook de macaroni in ruim kokend zout water. Giet de macaroni af en roer dan meteen de pesto erdoorheen. Zet de pan met pesto-macaroni apart. Verhit in een braadpan een scheut olijfolie en bak daarin de kipstukjes goudbruin. Doe de kipstukjes bij de macaroni.


Zet de pan terug op het vuur en fruit de ui aan. Als de ui glazig is, voeg dan de courgetteblokjes en de snoeptomaatjes toe. Roerbak een paar minuten en doe de groenten dan ook bij de macaroni in de pan. Roer alles goed door.


Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Pluk de bol mozzarella in kleine stukjes en doe die bij de macaroni in de pan. Roer kort door en doe dan het macaroni-mengsel in de ovenschaal.


Meng de paneermeel en de parmezaanse kaas en strooi die over de macaroni. Snij de boter in kleine stukjes en verspreid die her en der over de ovenschaal. Strooi er tot slot de pijnboompitten over.
Zet de ovenschaal een minuut of 20 in de oven, tot het een mooi goudbruin korstje heeft. Als de tijd om is, en het korstje is nog niet mooi bruin, zet dan héél even de gril aan. Blijf er wel bij, want je wilt natuurlijk niet dat het aanbrandt.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *