Ciabatta met tonijn en Danish blue

door | 6 jan 2019 | brood, kaas, lunch, oven, recept, snel, vis

Helaas pindakaas, voor dochterlief, vandaag: ik had een héérlijk lunch gerecht. Maar met vis, en daar houdt ze ab-so-luut niet van. Dat weet ik wel, maar ik had hier zelf zo’n trek in! Dus moest ze zelf maar even iets anders maken.
Ik heb dit recept jaren geleden eens gevonden in zo’n boodschappenblaadje. Als ik het recept google, dan denk ik dat het ’t blaadje van de PLUS was.
Je kunt dit trouwens ook koud eten zonder het in de oven te zetten. Dan moet je natuurlijk wel een al-gebakken stokbrood nemen, in plaats van een afbak-brood. Op die manier heb ik het (ook járen geleden) wel eens meegenomen naar een barbecue van mijn werk. Na afloop kwamen diverse collega’s het recept vragen.
Koud is de combi van rode pesto, tonijn en blauwe kaas en rucola ook heerlijk, maar als je in de gelegenheid bent om het even in de oven te zetten: dóen! Want de tonijn wordt heerlijk smeuiig en die gesmolten blauwe kaas erover… Mmmmmmm!

Ingrediënten
1 afbak-ciabatta
1/2 potje rode pesto
1/2 zak rucola (ongeveer 30-40 gram)
1/2 pakje Danish blue (ongeveer 50 gram)
1 rode ui
1 blikje tonijn op olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de ciabatta in de lengte door en besmeer beide helften met rode pesto. Leg de ciabatta helften op een bakplaat waar je een vel bakpapier op hebt gelegd.
Giet het blikje tonijn af.  Leg op de onderste helft (de platte kant) van de ciabatta de tonijnstukken. Snij de rode ui doormidden en snij dunne (halve) ringen. Leg de ui-ringen op de tonijn. Snij de Danish blue in plakken en verdeel die over de bovenste helft (de bolle kant).


Zet de bakplaat met de belegde ciabatta helften 8-9 minuten in de oven.

Verdeel de rucola over de tonijn en leg de helft met de kaas erop.
Snij de ciabatta in vier gelijke delen.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *