Spinazie-brietaart

door | 28 aug 2019 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, recept, snel, vegetarisch

Vanmorgen had ik met een vriendin afgesproken die ik al veel te lang niet gezien had. Daar hebben we vaker last van, dat het er gewoon niet van komt om af te spreken, maar áls we elkaar dan weer zien, dan gaan we altijd gewoon weer verder waar we gebleven waren. Het was heel fijn om haar weer te zien en bij te praten. En het was goed om te zien en te horen dat het, ondanks “zwaar weer”, goed met haar gaat.
De rest van de dag was ik nogal lui: eerst een middagdut gedaan en daarna was ik zo gaar als een klontje. Ik had zelfs geen inspiratie voor een menuplanning of boodschappen. Dít recept is ideaal voor als je niet zoveel inspratie hebt. Het is hartstikke snel, lekker makkelijk en súper lekker!

Ingrediënten
600 gram verse spinazie (gewassen)
1 ui
1 bol solo-knoflook
6 eieren
zout en peper
olijfolie
1 brie (200 gram)
1 rol quiche en taartdeeg (300 gram, koelvers)
100 ml melk

Bereiding
Verhit de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een wokpan en fruit daarin de ui aan. Pers de knoflook erboven uit. Als de ui zacht begint te worden, voeg dan steeds een paar handen tegelijk, de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is en voeg dan pas de nieuwe spinazie toe. Hou een handje verse spinazie apart en voeg de rest van de spinazie toe. Haal dan de pan van het vuur en laat even staan. Giet het meeste van het overtollige vocht af.


Klop de eieren los met de melk Voeg zout en peper toe. Vet een taartvorm in met wat olijfolie en bekleed met het quiche-deeg. Snij de brie eerst in plakken. Hou een plak of vijf/zes apart en snij de rest van de brie in kleine stukken. Doe het spinaziemengsel in de deeg-bodem. Verdeel de kleine brie-stukjes over de spinazie en giet het ei-mengsel erover. Leg de achtergehouden spinazieblaadjes erover en leg daar de plakken brie over.


Bak in ongeveer 30 minuten of tot de eieren gestold zijn en de brie mooi goudbruin.


Eet smakelijk!

Een dag (of twee) later is het óók heel lekker om het restje mee te nemen als lunch. Wel in de koelkast bewaren dan, natuurlijk…

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *