Hartige clafoutis met prei, artisjok en kerstomaatjes

door | 3 feb 2020 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, recept, snel, traybake, vegetarisch

Pfffffff, wij hadden hier net, voor het eten, weer een enorme ontploffing. Inmiddels is ’t wel weer zo’n beetje uitgepraat, maar man-man-man, wat zitten we soms in elkaars irritatie-zone: onze pubers in die van elkaar, en zij met hun gekibbel in die van mij… Één voordeel: als man en kinderen ’t eten niet zo lekker vonden, dan durfden ze daar in ieder geval niet over te piepen… Manlief en dochterlief houden namelijk niet zo van artisjokken, maar ze hebben zonder zeuren hun portie opgegeten. Zelf vond ik het wél erg lekker: ik hou wel van artisjokken. Alleen die tomaatjes… Zo’n takje aan de tomaatjes (of eigenlijk: tomaatjes aan een takje), dat staat misschien wel heel leuk op de foto, maar echt praktisch is het niet, met eten.
Dit recept komt uit De Snelle Bakplaat, van Rukmini Iyer: Ovenschotel van kerstomaat, prei & artisjok met feta.

Ingrediënten
2 preien
een pond tros-kerstomaatjes
1 blik artisjokken
1 pakje feta (200 gram)
4 eieren
300 ml melk
200 gram bloem
een paar takjes dille
olijfolie

Bereiding
Snij de prei in de lengte doormidden, spoel eventueel zand tussen de bladeren weg onder de lopende kraan en snij in halve ringen. Doe een flinke scheut olijfolie in een braadslee, doe daar de prei-ringen bij en hussel die goed door de olie. Zet de oven op 180 graden en zet de braadslee met prei in de oven terwijl die voorwarmt.
Maak dan het beslag: doe de bloem in een beslagkom en giet de melk erbij. Roer met de garde tot je een glad beslag hebt. Roer dan de eieren erdoor. Snij de feta in kleine stukjes en roer die door het beslag.
Giet de artisjokken af en snij ze doormidden. Was de cherrytomaatjes voorzichtig.

Als de oven op temperatuur is, haal dan de braadslee met prei uit de oven. Giet het beslag met de feta erover. Leg de tros-cherrytomaatjes erop en verdeel de halve artisjokken ertussen.

Zet de oven op 200 graden en zet de ovenschaal ongeveer een half uur in de oven tot het ei-feta-mengsel mooi goudbruin is.

Knip er wat dille boven fijn.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Orzo uit de oven met snoeptomaatjes en basilicum

Risotto met venkel en gepofte tomaat

Tomatentaart

Preitaart

Gnocchi caprese

Kabeljauw met cherrytomaatjes en mozzarella uit de oven

Snelle tagliatelle met romige spinazie-artisjoksaus

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *