Gisteren een práchtige kabeljauwhaas bij de viskraam gekocht. Toen ik google’de op “kabeljauw recept jamie” kwam ik al snel een recept tegen van kabeljauw met mozzarella uit de oven. Zoonlief is gek op mozzarella, dus de keuze was snel gemaakt!
Het recept komt -volgens google- uit “Happy Days met de Naked Chef”. Laat dat nou nét een van de weinige Jamie-boeken zijn die ik niet heb… dus verwijs ik maar naar dit recept op smulweb.
Ik moest wel nog even bedenk wat we er dan bij zouden eten. Want alleen vis met kaas en tomaatjes uit de oven is natuurlijk niet echt een volwaardige maaltijd. Ik heb er tagliatelle met rucola, zongedroogde tomaatjes, kerstomaatjes en basilicum, en een dressing van olijfolie en balsamico-azijn bij gemaakt. Dat is ook een recept van Jamie, maar ik weet even niet meer uit welk boek of waar ik het ooit heb gezien. Mocht ik het nog tegenkomen, dat zet ik de link hier later nog wel bij. Credits voor Jamie, in ieder geval!
Van alle vis-gerechten, deze week, was dit definitely de lekkerste!
Ingrediënten kabeljauw met mozzarella
1 kabeljauwhaas (van 400 gram)
een paar takjes tros-kerstomaten
een schaaltje rode en gele kerstomaatjes
een paar takjes verse basilicum ( ongeveer 10 gram),
1 bol mozzarella
een stuk parmezaanse kaas
olijfolie
zout en peper
Ingredienten tagliatelle
6 nestjes tagliatelle
50 gram rucola
200 gram kerstomaatjes
10 zongedroogde tomaatjes op olie
4 takjes basilicum
1 teen knoflook
een stukje parmezaanse kaas
olijfolie
balsamicoazijn
zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 C. Giet een scheut olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi de kabeljauwhaas met versgemalen zout en peper en leg de kabeljauw in de ingevette ovenschaal. Leg de tomaatjes, bij de vis in de ovenschaal.
Snij de mozzarella in plakken en leg de plakken op de kabeljauw. Verdeel de blaadjes basilicum over de ovenschaal. Rasp de parmezaanse kaas over de vis en de tomaatjes. Giet nog wat olijfolie over alles en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
Bak de kabeljauw ongeveer 25 minuten bovenin de voorverwarmde oven, tot de mozzarella goudbruin begint te kleuren.
Haal de ovenschaal uit de oven en laat ietsje afkoelen.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking.
Doe 4 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel balsamicoazijn, de uitgeperste teen knoflook en een snuf versgemalen zout en peper in een kommetje en meng goed door elkaar.
Snij de kerstomaatjes doormidden en snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Als de tagliatelle gaar is, giet ‘m dan af en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken.
Doe de rucola, kerstomaatjes, zongedroogde tomaatjes bij de tagliatelle in de pan. Giet de dressing van balsamico-olijfolie erover en roer goed door. Rasp er tot slot wat parmezaanse kaas over heen.
Schep wat tagliatelle op en leg er een stukje kabeljauw bij.
Eet smakelijk!
0 reacties