Dit is echt een heerlijk recept! Maar het is eigenlijk te weinig voor een avond-maaltijd.
Dus als je er nog een soepje, of een salade bij hebt, dan zou het avondeten kunnen zijn. Anders is het een heerlijk lunch- of brunchgerecht. Of je zou de hoeveelheden moeten verdubbelen, dat iedereen twee porties krijgt, ofzo.

Ingrediënten
2 tros-tomaten
5 plakjes bladerdeeg
1 bekertje zure room
2 eieren
2 uien
1 knoflookteen
1 pakje monchou
1 theelepel oregano
1 theelepel basilicum
zout en peper
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Schil de ui en snij in ringen.
Was de tomaat en snij in dikke plakken.
Klop de monchou, zure room en eieren met wat zout en peper los in een kom.
Vet een taartvorm in met wat olijfolie.
Laat de bladerdeeg ontdooien en bekleed een taartvorm met bladerdeegl. Gebruik de vier vierkanten voor een ruit en vul de overgebleven stukken met de vijfde plak. Giet daar het kaas-ei-mengsel in, en zet alvast in de oven.
Snij de ui in ringen. Bak de ui in een koekenpan in een scheutje olijfolie en doe er de uitgeperste knoflook bij. Als de ui glazig is, doe dan de tomaat erbij. Draai op tijd om.
Haal de taart even uit de oven en verdeel de ui en tomaat erover.
Bak de overige plakken tomaat even aan. En verdeel dan over de hartige taart. Strooi er de basilicum en oregano en zout en peper over. Zet nog ongeveer een half uur in de oven

Eet smakelijk!

NB: Dit recept komt uit De Dunne Vegetarier.

 

 

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial