Prei kun je natuurlijk het hele jaar kopen, maar deze tijd van ’t jaar vind ik prei wel op zijn lekkerst! Deze hartige taart is een eenvoudig, maar heerlijk recept. Prei, kaas en tijm zijn heerlijk samen! En door de stukjes prei rechtop te zetten krijg je een heel grappig effect. De kinderen vonden het ook heerlijk!

Ingrediënten
2 flinke preien
6 plakjes bladerdeeg (of iets meer, afhankelijk van de maat van je bakplaat)
3 eieren
125 gram zachte roomkaas
100 gram geraspte kaas
250 ml slagroom
een paar takjes tijm
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik eventueel een beetje boter om het bakpapier op zijn plaats te houden. Bekleed dit met de bladerdeeg. Druk de randjes tegen elkaar aan en zorg voor een opstaand randje van ongeveer 1 cm. Prik de vorm in met een vork.

Snij de prei in stukken van 3 cm. Spoel deze even af onder de kraan, terwijl je er een beetje in knijpt. Als er dan nog wat zand tussen zit, dan spoel je dat er uit.
Klop de eieren los met de slagroom, de roomkaas en de geraspte kaas. Rits de blaadjes van de tijm en meng die erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet de stukjes prei rechtop op de bladerdeeg. Giet het slagroom-ei-kaas-mengsel  over de prei.


Bak de taart in 35-40 minuten in het midden van de oven tot het ei volledig is gestold en het kaas-ei-mengsel mooi goudbruin is geworden.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *