Lente-salade met gegrilde groene asperges, aardbeien en mozzarella

door | 10 apr 2023 | kaas, lunch, recept, salade, snel, vegetarisch, voorgerecht

Hebben jullie een gezellig Pasen gehad? Wat was het een heerlijk weer, hè, gisteren? Echt een cadeautje! En vandaag viel het me eerlijk gezegd reuze mee. Er was regen voorspeld, maar dat begon hier pas eind van de middag. Gisteren, eerste Paasdag, waren we naar mijn moeder. “We” waren de kinderen en ik. Zonder Edwin, want die heeft corona. Gelukkig had hij ons niet aangestoken, dus wij konden gelukkig wel met een gerust hart op bezoek bij mijn moeder. Gelukkig maar, want ik had afgesproken dat ik voor ’t eten zou zorgen. Mam zorgde voor dadeltaart en voor de drankjes en moest verder vooral genieten van de gezelligheid om zich heen. Mijn schoonzus heeft ’s middags heerlijke hapjes verzorgd. Voor het avondeten had ik het meeste thuis al voorbereid, zodat ik het bij mam alleen maar even af hoefde te maken. Als voorgerechtje hadden we een salade met gegrilde groene asperges en aardbeien. Net zoiets als deze, maar dan met prosciutto roosjes ipv mozzarella. En Free heeft de borden opgemaakt, die kan dat veel mooier dan ik. Als hoofdgerecht hadden we gestoofde varkenswangetjes, daar zal ik het recept later van op mijn blog zetten. En als toetje hadden we crème brûlée. Het was heerlijk! En súper gezellig en relaxed.
Omdat ik niet helemaal wist hoeveel ik nodig had, had ik ruim ingekocht. Met wat ik over had heb ik vandaag deze heerlijke salade gemaakt.

Ingrediënten
100 gram eikenbladsla melange
1 pond groene asperges
12 aardbeitjes
1 bol buffelmozzarella
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel witte wijnazijn
4-5 eetlepels (olijf)olie
1 theelepel mosterd
1/2 sjalot
optioneel: viooltjes (gewoon van de plantjes op m’n balkon)
zout, peper

Bereiding
Verhit een grillplaat (of grillpan).
Snij het onderste, stugge stuk van de groene asperges af. Bestrijk de asperges met wat olie (ongeveer 1 eetlepel), bijv met een kwastje of met de hand, en leg ze dan op de grillplaat. Grill de groene asperges aan beide kanten tot er donkere streepjes op staan. Strooi er wat zout en peper over en snij ze schuin doormidden.
Pel en snipper een half sjalotje. Maak een dressing van 1 eetlepel wijnazijn, 3 eetlepels (olijf)olie, de gesnipperde halve sjalot, de mosterd en wat zout en peper. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snij ze doormidden.
Scheur de mozzarella in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, tot ze beginnen te geuren en licht beginnen te kleuren.
Leg een handvol sla-melange op een bord en sprenkel er wat dressing over. Verdeel er wat aardbeien, mozzarella, gegrilde groene asperges en pijnboompitten over. Strooi wat peper over de mozzarella. Maak af met een paar viooltjes, dat staat lekker lente-achtig.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Spinaziesalade met aardbeien, feta en pijnboompitten

Salade met frambozen en serrano-roomkaas rolletjes

Kerstsalade met mozzarella, mandarijn en prosciutto

Salade met mozzarella en nectarine

Gebakken krieltjes, aspergesalade met balsamico aardbeien en warmgerookte zalm

Plaattaart met groene aspergetips, pesto en granaatappelpitjes

Plaattaart met groene asperges, camembert en cashewnoten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *