Salade met frambozen en serrano-roomkaas rolletjes

door | 8 aug 2022 | kaas, lunch, recept, salade, snel, varken, vlees, voorgerecht

Dit is een heerlijke zomerse salade. En super makkelijk te maken. Salades met fruit, kaas en noten (of zaden) zijn mijn lievelings salades. Soms gebruik ik een lekker kaasje als uitgangspunt, dit keer ben ik uit gegaan van de frambozen. Terwijl ik voor het koelschap stond te bedenken welke kaas daar bij zou passen viel mijn oog op de serrano-roomkaas rolletjes. Je weet wel, van die bakjes met tapas. Bij ons in de supermarkt meestal in een drie-voor-vijf-euro aanbieding. En erbij had ik zonnebloempitten: net wat lichter dan noten.
Je kunt natuurlijk kant&klare dressing gebruiken, maar deze dressing is een fluitje van een cent en past er súper goed bij doordat je er een paar frambozen in verwerkt. Om te zorgen dat de dressing niet te zuur is, heb ik er wat aardbeienjam door gedaan. Doe de dressing wel pas vlak voor het opdienen door de sla, want als je het te lang van tevoren doet, dan verlept de sla.

Ingrediënten
1 flinke zak gemengde sla
1 bakje frambozen (125 gram)
1 bakje serrano-roomkaas rolletjes (100 gram)
2 eetlepels zonnebloempitten
1 sjalotje
1 eetlepel aardbeienjam
2 eetlepels witte wijn azijn
4 eetlepels olijfolie
peper, zout

Bereiding
Pel en snipper het sjalotje. Doe de olijfolie, witte wijnazijn, aardbeienjam, de helft van de gesnipperde sjalot, een paar frambozen en wat zout en peper in een mengbeker en meng met de staafmixer tot een gladde emulsie. Proef de dressing even en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
Knip de serrano-roomkaas rolletjes met een scherpe schaar in drie stukken.
Doe de sla in een grote sla-kom en hussel de dressing erdoor. Hussel dan de helft van de frambozen, de helft van de serrano-roomkaas stukjes, een eetlepel zonnebloempitten en de rest van de gesnipperde sjalot door de salade.
Verdeel de rest van de frambozen, de serrano-rolletjes en de zonnebloempitten over de salade.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Salade met vijgen, Munster kaas en geroosterde hazelnoten

Salade met geitenkaas, hazelnoten en perzik

Salade met appel, spek en geitenkaas

Salade met blauwe bessen, pistachenoten en Port Salut

Salade met mozzarella en nectarine

Salade met roquefort, abrikozen en walnoten

Spinaziesalade met aardbeien, feta en pijnboompitten

Salade met gedroogde pruimen, feta en hazelnoten

Witlof-salade met peer, blauwe kaas en walnoten

Salade met bieten, frambozen, geitenkaas en gebakken peren

Mam’s Meloen-selleriesalade

Laagjes salade

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *