Vandaag een geitenkaassalade op mijn blog. Speciaal voor mijn moeder: mijn trouwste volger! Mam zit bij een museumclub en eens in de maand gaan ze met zijn allen naar een tentoonstelling. Na afloop gaan ze dan gezellig samen ergens lunchen. En dan bestelt mam altijd de geitenkaas salade (als die op de kaart staat, natuurlijk). Of anders toch wel ‘t broodje geitenkaas met honing. Overal waar ze eet is de salade weer anders en ze vindt ze allemaal heerlijk. En toch maakt ze zelf nooit een salade met geitenkaas. En daarom zet ik nu een geitenkaas recept op mijn blog: gewoon een basic salade met geitenkaas, appel, walnoten, honing-mosterd-dressing en zongedroogde tomaatjes en spek. Héérlijk gewoon!
Op www.geitenkaas.nl vond ik nog veel meer ideeën voor geitenkaassalades. Die zien er ook allemaal zalig uit. Daar ga ik er vast ook nog wel eens een paar van maken.

Ingrediënten (voor 2 personen)
een paar handen vol gewassen spinazie
4 schijfjes geitenkaas
1 granny smith appel
2 handjes walnoten
4 zongedroogde zontomaatjes
6 plakjes gerookt ontbijtspek
1 klein sjalotje
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel mosterd
3-4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing (oeps, vergeten op de foto…)
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier op een bakplaat en leg daar de plakken gerookte spek op. Zet de bakplaat in de oven tot de spek lekker bruin en knapperig is.
Pel en snipper het sjalotje. Doe de sjalot met de appelazijn, mosterd, honing, olijfolie, zout en peper in een kommetje en klop het met een vork tot een emulsie.
Giet de dressing over de spinazie en hussel even goed door. Knip de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Snij de schijfjes geitenkaas door midden.
Leg de spinazie op twee borden en verdeel de plakjes appel, reepjes zongedroogde tomaat, walnoten, schijfjes geitenkaas, en uitgebakken spek erover.

Eet smakelijk!

 

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial