Salade met vijgen, Munster kaas en geroosterde hazelnoten

door | 4 okt 2019 | kaas, lunch, recept, salade, vegetarisch

Ohhhh, deze lunch salade, daar liep ik me al op te verheugen sinds gisteravond. Ik ging gisteren met Lone boodschappen doen en bij de groenteboer kocht ik verse vijgen en hazelnoten en bij de kaasboer een lekker stinkkaasje en vijgen-azijn. Het stinkkaasje was “Munster“. Kende ik niet, hoor, maar zag er wel lekker uit in de kaaswinkel. Nou, en hij was héérlijk, hoor! Een half uur voor de lunch heb ik ‘m al uit de koelkast gehaald, zodat ie lekker op temperatuur kon komen. Ik hou onwijs van Franse kaas en van stink-kaas, maar die kocht ik bijna nooit, omdat ik de enige ben die er van houdt. Maar dat is natuurlijk eigenlijk een stomme reden om iets niet in huis te halen. Ik koop per slot van rekening ook dingen die Edwin en de kinderen erg lekker vinden om ze te verwennen. Deze kaas en de vijgen waren dus een verwen-mezelf momentje. En ik heb er van genoten! Záááálig. En ik heb nog een half kaasje over…

Ingrediënten
1 zak Romaine sla (100 gram)
een stukje Munster kaas (een andere kaas, bijv Camembert, kan natuurlijk ook)
een handje hazelnoten
vijgen-azijn (als je die niet hebt, of kunt vinden, dan kun je ook rode wijn azijn gebruiken)
olijfolie
zout en peper

Bereiding
Meng gelijke delen azijn en olijfolie tot een emulsie. Breng op smaak met zout en peper (en eventueel met nog wat meer azijn of olijfolie). Ik meng dressing altijd met de staafmixer, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon met een vork of garde kloppen. Schep de dressing door de sla.


Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te “zweten” en licht beginnen te bruinen. Laat ze na het roosteren even afkoelen op een bord.


Snij de kaas en plakjes. Snij de vijgen in dunne partjes of halve plakjes. Verdeel de geroosterde hazelnoten, de plakjes kaas en de partjes vijg over de salade.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *