Mijn moeder is dol op salades met geitenkaas. En gisteren was ze gezellig een dagje hier, hè? Voor ‘t avondeten (voor de vega moussaka) had ik toch geitenkaas nodig, dus heb ik een grote verpakking geitenkaas gekocht. Konden we lekker tussendemiddag ook al een salade met geitenkaas eten. Ik heb er lekker perzik en hazelnoot bij gedaan. Met een honing-mosterd dressing. Nou, we hebben zitten smullen, hoor!

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 zakje rucola (85 gram)
125 gram geitenkaas
een handje hazelnoten
2 perziken
1 eetlepel appelazijn
3-4 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
1/2 sjalotje
zout en peper

Bereiding
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Hussel ze regelmatig heen en weer, zodat ze niet aanbranden. Haal ze uit de pan voor ze te donker worden.
Pel het sjalotje en snipper ongeveer de helft daarvan.
Doe de appelazijn, olijfolie, mosterd, honing, het gesnipperde sjalotje met wat zout en peper in een kommetje en klop het tot een romige dressing. Proef even en breng indien nodig verder op smaak met één van de smaakmakers.
Giet de dressing over de rucola en hussel even goed door.
Breek de geitenkaas in stukken en verdeel die over de rucola.
Schil de perziken, verwijder de pit en snij in stukken. Leg de stukken perzik ook op de rucola. Strooi de hazelnoten er over heen.

Eet smakelijk!

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial