Beetje een gekke dag, vandaag, hoor. Normaal doe ik boodschappen op zaterdag. Tenzij we iets hebben, natuurlijk. Nu waren we wel gewoon thuis, maar deed ik geen boodschappen om hamsterende mensenmassa’s te ontlopen. Het lijkt me verstandiger om nu even geen boodschappen te doen. Die doe ik volgende week wel weer. Ik ga er van uit dat de voorraden in de winkels dan wel weer zijn aangevuld én de rust weer enigszins is teruggekeerd.
Dit recept kwam uit mijn recepten-knipselmap. Ik had geen idee meer waar ik het vandaan had, maar met google vond ik al snel dat het uit een Lidl-reclame blaadje komt. Echt een súper lekkere salade, dit! Nu is een salade met fruit (peer en frambozen), kaas (geitenkaas) en noten (walnoten), natuurlijk al snel goed. Maar ik raad ‘m echt aan. En voor de vegetariërs onder ons kun je natuurlijk gewoon de spek weglaten…
Ingrediënten
125 gram rucola
2 peren
125 gram frambozen
400 gram gekookte bieten
1 pakje gerookte ontbijtspek (125 gram)
1 bosje munt (15 gram)
1 bosje platte peterselie (7,5 gram)
een paar takjes tijm
1 bakje geitenkaasbolletjes (100 gram)
olijfolie
2 eetlepels honing
2 eetlepels rode balsamico-azijn
zout en peper
een handje walnoten
Bereiding
Verwarm een grillpan.
Rits de blaadjes van de tijm. Schil de peren met een dunschiller, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Meng twee eetlepels olie met de blaadjes van de tijm en de honing. Smeer de peren in met het honing-olie-mengsel.
Gril de peren aan alle kanten in de hete grill pan tot er grillstrepen ontstaan.
Haal de peren uit de pan en bak daarna de ontbijtspek in de grillpan.
Snij de bieten in parten. Meng de balsamico-azijn met vier eetlepels olie en zout en peper naar smaak. Giet de dressing over de rucola en hussel goed door. Verdeel de rucola met dressing over vier borden. Verdeel de bietenparten, de gegrilde peren, de frambozen, geitenkaasbolletjes, walnoten en gebakken spek over de rucola. Hak de peterselie en de munt-blaadjes. Bestrooi de salade met peterselie en munt.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Kerstsalade met mozzarella, mandarijn en prosciutto
Salade met vijgen, Munster kaas en geroosterde hazelnoten
Andijviesalade met champignons, mandarijn en pijnboompitten
Salade met geitenkaas, hazelnoten en perzik
Salade met blauwe bessen, pistachenoten en Port Salut
Salade met appel, spek en geitenkaas
Salade met mozzarella en nectarine
Salade met roquefort, abrikozen en walnoten
Spinaziesalade met aardbeien, feta en pijnboompitten
Salade met gedroogde pruimen, feta en hazelnoten
Witlof-salade met peer, blauwe kaas en walnoten
0 reacties