In verband met de OV-staking werkte ik thuis vandaag thuis. Zo’n dag begint al met anderhalf uur langer slapen: in plaats van om half zes, om zeven uur opstaan… Lekker, hoor! Mogen ze van mij vaker doen, dat staken!
Ik had nog wat sla over, van gisteren, dus tussendemiddag heb ik een heerlijke salade gemaakt. Met roquefort, abrikozen en walnoten. Mmmmmm!
Die combi heb ik niet zelf bedacht, hoor. In De Dikke Vegetarier staan 10 goede fruit-kaas-noten combinaties, en op nummer 4 staat “Gedroogde abrikozen, blauwschimmelkaas en walnoten”. Check! Heerlijk!

Ingrediënten
100 gram gemengde salade
1 stukje roquefort
1 handje gedroogde abrikozen
1 handje walnoten
30 ml olijfolie
1 eetlepel balsamico-azijn
1/2 klein sjalotje
peper & zout

Bereiding
Doe de olijfolie, balsamico-azijn, een half sjalotje en zout en peper in een maatbeker. Meng met een staafmixer, tot je een romige emulsie hebt.
Doe de sla in een schaal en hussel om met de dressing.
Snij de gedroogde abrikozen in kwarten. Snij de kaas in kleine stukjes. Breek de walnoten in grove stukken, door ze in je handen te nemen en gewoon even flink te knijpen.
Leg de sla op een bord en verdeel er de stukjes abrikoos, kaas en walnoten over.

Eet smakelijk

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial