Salade met blauwe bessen, pistachenoten en Port Salut

door | 10 aug 2019 | kaas, lunch, recept, salade, vegetarisch

*Zucht* Het einde van mijn vakantie komt nu wel erg dicht bij… Na dit weekend ga ik weer aan de slag. En hoewel het me wél weer leuk lijkt om mijn collega’s weer te zien, kijk ik er nog niet echt naar uit om weer zo vroeg op te moeten… Als ik eenmaal weer in het ritme zit, dan gaat ’t vast wel weer. Maar de rest van de vakantie heb ik dan een compleet ander ritme dan Edwin en de kinderen… Al is het ook wel lekker dat ik al weer in het ritme zit tegen de tijd dat zij weer moeten beginnen… Kan ik ze een beetje op weg helpen.
Vandaag heb ik een lekkere lunch-salade gemaakt, met kaas, noten en fruit. Daar ben ik dól op! In de Dikke Vegetariër staan een heleboel goed combinaties voor kaas, noten en fruit-salades. Ik koos voor blauwe bessen en pistachenoten, die had ik allebei in huis. Volgens De Dikke Vegetariër combineert dat goed met “Asiago”, maar daar heb ik nog nooit van gehoord, jullie wel? Ik heb ’t gegoogle’d en het schijnt een beetje milde, nootachtige kaas te zijn. Hebben ze vast wel bij de kaasboer, maar ik heb gewoon in de supermarkt Port Salut gekocht. Die is ook erg lekker: lekker mild en romig kaasje. En combineerde prima met de blauwe bessen en pistachenoten.  

Ingrediënten
100 gram gemengde sla
100 gram blauwe bessen
50 gram gepelde pistachenoten (ongezouten)
100 gram Port Salut
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
1 klein sjalotje
peper & zout

Bereiding
Pel en snipper het sjalotje. Klop de olijfolie met de balsamico azijn, het gesnipperde sjalotje en wat zout en peper tot een dressing. Giet de dressing over de sla en hussel even goed door, zodat alle slablaadjes een dun laagje dressing hebben.
Leg de sla op een schaal. Verdeel de blauwe bessen en de pistachenoten over de sla. Snij de kaas in stukjes en verdeel die over de sla.

Eet smakelijk!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *