Witlof-salade met peer, blauwe kaas en walnoten

door | 6 nov 2018 | kaas, lunch, recept, salade, vegetarisch

Ik hou heel erg van blauwe kaas. En de combi kaas-noten-fruit vind ik helemaal zaaaaaalig. Ik heb ook tig van zulke recepten in mijn knipsel-map zitten. En toch maak(te) ik ze bijna nooit. Waarom niet? Omdat man en kinderen niet van blauwschimmelkaas houden. En dús maakte ik het niet. Pas bij een Level7-workshop realiseerde ik me hoe gek dat eigenlijk is. Ik doe mijn best om júist dingen te maken die Edwin of de kids heel lekker vinden. Zelfs als ik ze zelf niet zo heel denderend vind. Maar als ik zelf iets echt onwijs lekker vind, dan koop of maak ik het niet omdat de rest het niet lust.
Dus deze salade heb ik heerlijk in mijn eentje zitten op smullen. Dat moet ik vaker doen!

Ingrediënten
4 stronken witlof
1 peer
stukje Danish Blue
handje walnoten
1 eetlepel honing
1 eetlepel balsamico azijn
3 eetlepels olijfolie
peper
zout

Bereiding
Snijd de witlof in ringen en doe ze in een salade schaal.
klop de olijfolie, honing, balsamico azijn en zout en peper in een kommetje tot een dressing. Giet de dressing over de witlof en hussel goed door.
Schil de peer en snijd het klokhuis eruit. Snij 3/4 van de peer in blokjes en verdeel door de witlof.
Hou een paar walnoten apart, en verdeel de rest van de walnoten over de salade. Verkruimel de Danish Blue over de salade.
Snijd het laatste kwart van de peer in plakjes en leg die in een waaier. Leg er de apart gehouden walnoten op.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *