Vrijdag is mijn thuiswerkdag. Omdat het zulk heerlijk weer was, heb ik in plaats van een soep een lunch-salade gemaakt. En, oh men, die was me toch lekker! Het recept komt uit De Dikke Vegetariër. Daarin staat een basis-recept voor “sla met fruit, kaas en noten” en 10 goede fruit-kaas-notencombinaties. Waaronder dus deze, met feta, gedroogde pruimen en hazelnoot. Echt een zalige combi!


Ingrediënten
1 zakje gemengde sla
10 gedroogde pruimen (zonder pit)
een stukje feta (ongeveer 75 gram)
2 handjes hazelnoten
2 eetlepels balsamicoazijn
100 ml olijfolie
1/2 ui
zout en peper

Bereiding
Schil de ui en snij in stukken. Doe de balsamicoazijn, de olijfolie en de (halve) in stukken gesneden ui, met een flinke snuf zout en wat versgemalen peper in een blender. Maal tot een romige vinaigrette.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze licht bruin en heerlijk gaan geuren. Haal dan de pan van het vuur en laat de noten afkoelen.
Doe de sla-melange in een kom en giet er naar smaak vinaigraitte over en hussel goed door. De rest van de vinaigrette kun je een paar dagen in de koelkast bewaren.
Knip de gedroogde pruimen in stukken en doe die bij de sla. Verkruimel de feta boven de sla.
Hak ze hazelnoten met een groot mes in grove stukken en strooi die over de salade.

Eet smakelijk!

Volg en like:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial